Výsledok MR vyšetrenie kolena

Výsledok MR vyšetrenie kolena

fvg  |  Visitor  |  Bratislava
Zdravim,

Vedel by mi prosim Vas niekto povedat nieco viac o vysledku MR vysetrenia (koleno) ?

Hlavne co sa tyka : "Nehomogénna signálová intenzita kostnej drene ... "

---
MR vyš.pravého kolena:

Nehomogénna signálová intenzita kostnej drene- postkontúzne? iná etiolog? – chýbajú anamnestické údaje

Svalovošlachový prechod m. popliteus je mierne zhrubnutý so zvýšenou singálovou intenzitou, s tekutinou v okolí-

distenzia? parciálna lézia?

Oba menisky majú normálny tvar, výšku a signálovú intenzitu.

ACL- MR obraz distenzie

PCL, LCL, MCL hladko kontúrované, nezhrubnuté, bez zmeny signálovej intenzity, bez porušenia kontinuity.

Chrupavky majú hladký povrch, primeranú hrúbku a signálovú intenzitu

SUprapatelárne tekutina.

Záver:

Nehomogénna signálová intenzita kostnej drene v zobrazenej časti tibie a femuru- postkontúzne? iná etiolog-

chýbajú anamnestické údaje.

MR obraz distnezie ev. parciálne lézia svalovošlachového prechodu m. popliteus; MR obraz distenzie ACL- úraz

v anamnéze?

Tekutina suprapatelárne"
---

Vopred dakujem.
svocakova  |  Visitor  |  Bratislava
  • 3 odpovedí
Pritomny je edem ventr. casti later. kondylu femuru velk. 2 cm nejasnej genezy a edem aj dorz. casti later. kondylu femuru subchondralne velk. 14 mm kde su aj male cyst. zmeny - pri chondopatii?, inak kostna struktura zobrazeneho skeletu je zachovana, bez loz. a traumat. zmien.
Medialny, lateralny kolateralny vaz, patell. ligamentum a LCP su prim. sirky a signalu, bez zn. lezie.
LCA je vyssieho signalu, ciast. rozvlaknenej struktury - interstisialna parc. lezia.
Oba menisku su prim. velkosti a signalu, bez zn. lezie.
Zmnozenie tekutiny intraartukularne a v suprapatell. burse.

zaver: Intersticialna par. lezia LCA
Edem ventr. aj dorz. casti later. kondylu femuru - pri chondropatii?

Odpoveď na svocakova

svocakova  |  Visitor  |  Bratislava
  • 3 odpovedí
dalsie foto

Súvisiace skúsenosti

saska_94 21.01.2017
Stojí to za to

Od malicka mam problemi s klbami... navstivila som xy lekarov no ani jeden nevedel co mi je. Po odporucani som sa rozhodla navstivit Avelane clinic a pana doktora Galbaveho a nelutujem! Najlepsia klinika! Maximalna spoko... Viac 

Stojí to za to

Pan doktor operovali ste mi koleno 5.4.2013, nevedela som kto ste. Dnes som bola na kontrolu, okrem ineho, ze ste fesak, ale vas pristup klobuk dole. Zelam vam vela, vela uspechov.Aj sestricka zlata. U nas v regione nebu... Viac 

Odborníci vo vašom okolí