Transplantacia menisku

Transplantacia menisku

balikus  |  Visitor
  • 1 odpovedí
Dobry den,

Som zavodny hrac tenisu, mam 25 rokov a mam dlhodobe problemy s lavym kolenom. Pred 6 rokmi mi robili artroskopiu kolena a vybrali mi cast diskoidneho vonkajsieho menisku. Teraz po case mam chodromalaciu az 3-4 stupna na tym miestom, odkial mi vybrali ten meniskus. Mam tiez zacinajucu gonartrozu nad tym miestom. Po odbornej konzultacii s odbornikom sme zatial dospeli k zaveru, ze by bola mozno vhodna transplantacia vonkajsieho menisku, len nie je iste, ze ci by mi vobec este pomohla. Viete mi poradit?

Dakujem za odpoved
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
Zdravím,
při operaci diskového menisku se zpravidla meniskus neodstraňuje celý, ale jen centrální část. Chondromalácii neřeší transplantace menisku. Jde o poruchu chrupavky, je nutno léčit především tuto chrupavku.
www.revmacentrum.cz
www.razovavlna.eu
balikus  |  Visitor
  • 1 odpovedí
Dobry den,

vedeli by ste mi prosim Vas poradit, kto vykonava tieto transplantacie meniskov v Brne. U nas na Slovensku sa totizto takyto druh operacie nevykonava.

Dakujem za odpoved

Odpoveď na balikus

Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
Zdravím,
ve věci možné transplantace menisku se můžete obrátit do Úrazové nemocnice v Brně na doc. Pašu, který v této problematice by Vám mohl poskytnou konzultaci, případně operaci.
prim. Moster, Revmacentrum

Súvisiace skúsenosti

saska_94 21.01.2017
Stojí to za to

Od malicka mam problemi s klbami... navstivila som xy lekarov no ani jeden nevedel co mi je. Po odporucani som sa rozhodla navstivit Avelane clinic a pana doktora Galbaveho a nelutujem! Najlepsia klinika! Maximalna spoko... Viac 

Stojí to za to

Pan doktor operovali ste mi koleno 5.4.2013, nevedela som kto ste. Dnes som bola na kontrolu, okrem ineho, ze ste fesak, ale vas pristup klobuk dole. Zelam vam vela, vela uspechov.Aj sestricka zlata. U nas v regione nebu... Viac 

Odborníci vo vašom okolí