Poskodenie menisku gr.II

Poskodenie menisku gr.II

lubica
lubica  |  Visitor
  • 2 odpovedí
Dobry den!

Mam 25 rokov a pri lyzovani som si poskodila koleno pri pade. Na magnet. rezonancii 7 tyzdnov po uraze boli tieto vysledky:
"Na zadnom rohu fibularneho menisku pritomna horizontalna hyperintenzná linia dosahujúca povrch menisku nedosahujúca artikulačný povrch - lézia gr.II."
Citala som, ze u maladsich ludi sa meniskus vie zacelit. Chcela by som sa spytat, ci mi podla vysledku z MR viete povedat, aku mam sancu na zacelenie menisku alebo ci je lepsie ist na operaciu. Co znamena v praxi stupen II poskodenia menisku?
Velmi pekne dakujem a prajem pekny den.

Lubica
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
Zdravím,
MRI vyšetření je podle mých zkušeností v oblasti menisku věrohodné tak ze 60%. Záleží, zda máte či nemáte subjektivní potíže v oblasti koleního kloubu. Pokud koleno neotéká, nebo neblokuje, s operací netřeba spěchat.Mám i výborné zkušenosti s hojením čerstvého poranění menisku metodou ACP - pomocí krevních destiček vlastní krve.
www.revmacentrum.cz
lubica
lubica  |  Visitor
  • 2 odpovedí
Dobry den.
Velmi pekne dakujem za odpoved.
Moje koleno je už 2 mesiace opuchnute. Bola mi z neho brana "krv" aj "voda" a potom mierne odpuchlo. Teraz som zacala s rehabilitaciou a elektroliecbou a koleno zapuchlo znova viac. koleno poriadne nevyrovnam a zohnem ho na 90 stupnov. Dalej sa v sprave z MR pise: ACL je v oblasti proximalneho uponu zhrubnute, hyperintenzne, kontinuita zachovana . v.s. parcialna lezia. Tiez som citala, ze zachovane vlakna vazu spevneju a tak sa plne obnovi jeho funkcnost.
Dalej sa v sprave z MR pise: signalova intenzita v oblasti lateralneho kondylu tibie je zvysena na podklade edemu kostnej drene, kortikalis jemna hladka.
Prosim Vas tiez o vysvetlenie a odpoved.
Vazim si Vasu pracu pre ludi takouto formou a prajem vsetko dobre.
Lubica

Odpoveď na lubica

• 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
Zdravím,
stav odpovídá natržení horního úponu zkříženého vazu. Při úrazu došlo i k zakrvácení do kloubu a i k možné kompresi kostní tkáně stehenní kosti - odtud edém. Léčbu jsem doporučil minule.
www.revmacentrum.cz

Odpoveď na Revmacentrum®

lubica
lubica  |  Visitor
  • 2 odpovedí
Dobry den. Dakujem za odpoved.

Doteraz mi zostava navstivit 8 procedur elektroliecby a rehabilitacie.
-Odporucate cvicit aj s mierne opuchnuty kolenom?
-Môze mi rehabilitacia vzhladom na krizovy vaz a meniskus uskodit alebo pomoct?
-Je nutna operacia pri ciastocnom poskodeni krizovaho vazu?
Vopred dakujem za odpovede a prajem pozehnany den.

Luica

Odpoveď na lubica

• 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
Zdravím, cvičit lze i s lehce prosáklým kloubem, do bolesti.
Operace nyní akutní není nutná, až při potížích. ˇas ukáže :-)
www.revmacentrum.cz
denistek.2007  |  Visitor  |  Nitra
  • 1 odpovedí
Dobry den vie mi niekto vysvetlit moje vysledky z MR?vopred dakujem.mam bolesti oboch kollien som diabeticka uz 20 rokov na inzuline mam polyneuropatiu a tu su vysledky"Nalez -patella-typ-Wiberg.IV-neartikulujuca medialna faceta palety.Hakovita konfiguracia lateralnej facety.Kissing chondromalacia-softening v lateralnom FP komparmente- tz-retropatelarnej chrupavky lateralnej facety palety a prilahlej lateralnej trochei femuru.V,s.FP lateral.kompresivny syndrom.Entezoptia m.quadriceps femoris-teeth sign,slachy Lig.patellae-tendinosis patellaris proximalis et distalis /s minim.intrasubstacionalnymi zmenami/Lig.collaterale fibulare-bez detekovanej lezie.Lig.collaterale tibiale-bez detekovanej lezie.quadriceps posterius-tonus v norme.disrupcia vylucena. quadriceps tibiale-tonus v norme disrupcia vylucena.Ligamentum rozriasnene.Meniscus fibularis/lateralis/inkompletne diskoidny meniscus,i jemnymi intrameniskalnymi retikaciami v prednom rohu.Meniskus medialis /tibialis/horizontalna intrameniskalna lezia v zadnom rohu menisku--lezia gr.II.Corpus adiposum intrapaletare -iritacia apexu HTT a intrapaletarnej pliky.Objemnejsia intraartikularna efuzia-s distribuciou vo vš.kompartmentoch a recesoch kolena v suprapaletarnej burze interkondylarne,i v hlbokej intrapaletarnej burze-synovitis-mierna f.Osteochondralne patologicke zmeny distalnej epifizy femuru a proximal. epifizy tibie-nepritomne. Entezopatia cap.mediale gastrocnemius. Bursitis gastrocnemio-semimembranosa.........dakujem....

Súvisiace skúsenosti

saska_94 21.01.2017
Stojí to za to

Od malicka mam problemi s klbami... navstivila som xy lekarov no ani jeden nevedel co mi je. Po odporucani som sa rozhodla navstivit Avelane clinic a pana doktora Galbaveho a nelutujem! Najlepsia klinika! Maximalna spoko... Viac 

Stojí to za to

Pan doktor operovali ste mi koleno 5.4.2013, nevedela som kto ste. Dnes som bola na kontrolu, okrem ineho, ze ste fesak, ale vas pristup klobuk dole. Zelam vam vela, vela uspechov.Aj sestricka zlata. U nas v regione nebu... Viac 

Odborníci vo vašom okolí