Preklad lekárskej zprávy

Preklad lekárskej zprávy

karol  |  Visitor  |  Nitra
  • 2 Páči sa mi to
dobrý deň, prosím Vás mohli by ste mi preložiť nasledovnú odbornú lek.diagnozu do bežnej laickej reči pre mňa zrozumitelnej? Ďakujem za odpoveď.
Status praesens Localis:
Koncatiny: pravé koleno - suché, kludné, palp. algia popliteAtne a pri tlaku na
patelu, Zohl-en pozi-t., FP krepitus/drásoty RTG - FP artroza, osteochondroza pately,
Záver pri prijati:
Laesio men. med. gen. 1.dx. susp. r Osteochondrosis FP L;dx. gr. II.-III., M.
hypertensivus WHO II, Hepatopathia levis, Varices cruris, Obesitas

Dg. záver:
Laesio men. med. gen. l-.dx. l-uk + sandwich, Chondropathia cond. med. femor. gr. III/
retropatelIaer. femoris et patellae gr. II-III, Synovit.is
_TiboR_  |  Visitor
  • 2 odpovedí
Dobry den,
vcera som bol na vysetreni praveho kolena s nalezom:

koleno napln puncia cca 20ml slam tekutiny, vazy pevne, algie med. strbiny dh syovitis genus leasio LCA et menisci med. genus 1. dx

Chcem sa spytat:
- preklad do zrozumitelnej reci obycajneho cloveka :-)
- je toto sportove zranenie vazne? Bude sa s tym dat sportovat? Ak ano po kolkych tyzdnoch po operacii?

Dakujem.
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
Zdravím,
trochu zmatek v nálezu - kolega píše - vazy pevné - a dále v diagnóze poškození předního zkříženého vazu - tedy vážné poranění pro sportovce.
Nálezy jsou pro Vašeho lékaře - pro Vás by měl být rozhovor s lékařem a srozumitelné ústní vysvětlení příčin a následků poškození zdraví.
prim. Moster, Revmacentrum

Odpoveď na Revmacentrum®

_TiboR_  |  Visitor
  • 2 odpovedí
dobry den,
ten nalez ze vazy pevne bolo myslene ze ostatne vaci okrem LCA su OK. Operacia LCA bude 3.10.2012

Moja doplnujuca otazka:
bude mozne po operacii, naslednej rehabilitacii mozne dalsie sportove fungovanie?

Dakujem

Odpoveď na _TiboR_

• 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
OK, ať to dobře dopadne.
Po plastice vazů je sportovní aktivita přiměřeně možná. Já ale radím chránit vaz dobrou ortézou.
Janozi  |  Visitor
  • 2 odpovedí
Dobrý deň
Mám 40r. a som tyzden po artroskopii kolena(úraz). Bolesti nemám a koleno je celkom dobre zhojené,len pri zohnutí cítim pichľavú bolesť o oblasti kde to bolo poškosené. Velmi tým výrazom nerozumiem, v sprave je uvedene: koleno vyšetrene s femoropatelárnom subluxaciou, mohutná mediálna plika resekovaná z dalšieho prístupu. V oblasti CMF erózia chrupavky mäkká s plpačnou konkavitou subchondrálne (osteochondrosis condyli med g l sin gr. II, Synovitis g, plica sy). Lekar mi doporucil chôdzu s barlami po dobu 4-týždňov. Rad by som vedel nakoľko je to vážne a či ma to bude v buducnosti veľmi obmedzovať.
  • 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
Zdraví,
celkem příznivý artroskopický nález. Lehké poškození chrupavky na vnitřní části kloubu. Z dotazu nelze vyčíst proč šlo o femoropatelární subluxaci, tedy o nestabilitu čéšky směrem zevně vůči kosti stehenní. 4 týdenní šetření s chůzí o berlích je rozumné.

Odpoveď na Revmacentrum®

Janozi  |  Visitor
  • 2 odpovedí
Môžem predpopkladať v budúcnosti obmedzenie športových aktivít? Rekreačne hrávam hokej. Pokiaľ viem chrupavka nemá regeneračnú schopnosť.

Ďakujem

Odpoveď na Janozi

• 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
Zdravím,
chrupavku už umíme regenerovat pomocí kmenových buněk. www.lecbakmenovymibunkami.cz
torrent  |  Visitor
  • 1 odpovedí
Pozdravujem.
Stal sa mi úraz pri futbale mal som pocit ako keby mi vyskočilo koleno. Bol som poslany na MR kde mi nezistila nič. Každu kontrolu mi ťahali vodu. Po 2 mesiacoch pri športe mi sa mi podlomilo kolenoa mal som tiež pocit ako keby vyskočilo. Bol som poslany znova na MR. Vzájomne postavenie kosti klbu je neprimerané, fenur je posunutý dorzalnejšie voči tibii. Eminencia intercondylaris a okraje klbných plôch pately, tibie a femuru nie su zahrotené. ZAVER:Edém kostnej drene laterálneho kondylu fenuru a tibie, v.s. posttraumatická kontúzia kosti (bone bruise).
Známky kompletnej ruptúry predneho skriženého väzu.
Traumaticka trhlina zadneho rohu lateralneho menisku (2-3 st.)
Zmnožnenie intraartikarnej tekutiny.
Bakerová cysta.
  • 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
Milý příteli,
zásadní problém je nestabilita kolenního kloubu v důsledku přetržení předního zkříženého vazu a prasknutí zevního menisku. Otok kostní dřeně a zmnožená nitrokloubní tekutina jsou průvodními jevy poranění.
Artroskopická revize kloubu je nanejvýše žádoucí.
casek  |  Visitor  |  Liberec
  • 1 odpovedí
dobrý den byl jsem na vyšetření s kolenem výsledek zní,prosáknutí v kranialní části LCM ,nelze vyloučit parcial.rupturu ventál .okraje ev.odtržení jeho úponu s kortikál.abrupcí medial.kondylu femuru (rtg?)Medisky,zkřížené vazy bez traumat.změn.Dyspozice pately Wiberg II.Patela bipartita.Závěr st.p.distorzi kolene vlevo-parc.ruptura VPV prosim o překlad děkuji
Fanyno  |  Visitor  |  Prague
  • 1 odpovedí
Dobrý den, prosím o přeložení této lékařské zpravy. Jsem po operaci a dnes mě prosustili domu s tim, že mám ortézu a 4 zašitý díry v levém kolenu. Propouštěcí zpráva:

Laesio menisci med.genus I.sin,
st.p. rtp ALC genus I.sin cum instabilitas

Mnohokrát děkuji, jaký by měl být další postup? František Hrubý
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Traumatológia  |  Přerov
  • 355 odpovedí
  • 6 Páči sa mi to
utržený vnitřní meniskus , utržený přední zkřížený vaz dříve., nestabilita.
poradí vám lékař po vyšetření a posouzení všech okolností
evka1009  |  Visitor  |  Kosice
  • 2 odpovedí
Dobry den,
pri lyzovani som spadla a v nieco mi prasklo v kolene. Prosim o prelozenie mojej lekarskej spravy:
Dg. Distorsio genus I.sin.
Laesio LCM genus I.sin. completa v.s.
Dakujem pekne
Eva Sabova
  • 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
Zdravím,
jedná dle popisu o podvrtnutí kolenního kloubu s podezřením na poškození (přetržení) vnitřního postranního vazu.

Odpoveď na Revmacentrum®

evka1009  |  Visitor  |  Kosice
  • 2 odpovedí
Dakujem pekne.
E.S.
dardik  |  Visitor
  • 2 odpovedí
Prosím o přeložení DG.: V.S. leasio Lca genus I.dx. Distorsio genus I.dx. recid. Děkuji
  • 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
Zdravím,
jde o podezření na poškození předního zkříženého vazu kolena vpravo, opakovaná podvrtnutí téhož kloubu.
dardik  |  Visitor
  • 2 odpovedí
A doporučujete udělat ART?

Odpoveď na dardik

• 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
Zdravím,
jsou dvě možnosti neinvazívní a invazívní.
neinvazívní vyšetření je vyšetření magnetickou rezonancí. Invazívní je artroskopická revize. Vzhledem k opakované nestabilitě bych zřejmě volil druhou možnost
Aďka  |  Visitor  |  Bratislava
  • 1 odpovedí
Pekný večer
Bola som na MR ľ.kolena môžem Vás poprosiť o vysvetlenie
Patella Wiberg II.,v strednom postavení,bez známok FP či FT chondropatie.Parapatellárne pliky nezhrubnuté.Horizontálna lézia v zadnom rohu mediálneho menisku s diskrétnou komunikujúciou s dolnou kĺbnou plochou,gr.III. LCA-prítomná je subtotálna lézia v proximálnej tretine väzu.meniskoligamentózny aparát primerane konfigurovaný bez evid.traumatických zmien.
Kosť bez patol.Si zmien.
M.popliteus je edematózny s cystoidnou léziou priemeru 6,5 mm.Mierne presiaknutá je aj leterálna hlava m.gastrocnemius.Malé množstvo intraartikulárnej tekutiny najmä parapatelárne.
Záver:
Horizontálna lézia MM-ZR gr.III
Stp.subtotálnej lézii LCA
Kotúzia a parciálna lézia m.popliteus,mierna kontúruia aj lat.hlavy m.gastrocnemiu.
Mierne zmnožená IA tekutina.
Pred MR vyšetrením mi lekár ťahal s kolena jeden krát 18ml krvi a tri krát vodu 18ml,15ml.a 10ml.
Môžte mi prosím vysvetliť popis a čo ma čaká a či budem môcť ešte hrať hádzanu .
Ďakujem
  • 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
Zdravím,
v koleně je toho tedy dost, od poškození menisků, až po přetržený vaz. Být to mé koleno, nechal bych si ho na renomovaném pracovišti, kde mají zkušenosti s artroskopií i plastikami vazů řádně prohlédnout.
patricia  |  Visitor  |  Nitra
  • 3 odpovedí
Prosim Vas o preklad:Chonbdropathio patrelle et condyli med.fem.l.sin
AKo sa to da liecit dakujem za odpoved

Súvisiace skúsenosti

saska_94 21.01.2017
Stojí to za to

Od malicka mam problemi s klbami... navstivila som xy lekarov no ani jeden nevedel co mi je. Po odporucani som sa rozhodla navstivit Avelane clinic a pana doktora Galbaveho a nelutujem! Najlepsia klinika! Maximalna spoko... Viac 

Stojí to za to

Pan doktor operovali ste mi koleno 5.4.2013, nevedela som kto ste. Dnes som bola na kontrolu, okrem ineho, ze ste fesak, ale vas pristup klobuk dole. Zelam vam vela, vela uspechov.Aj sestricka zlata. U nas v regione nebu... Viac 

Odborníci vo vašom okolí