Rehabilitácia po artroskopii

Rehabilitácia po artroskopii

Mnk  |  Visitor  |  Bratislava
  • 2 Páči sa mi to
Dobry den. Zaciatkom oktobra som podstupila artroskopiu- zosivali mi vonkajsi meniskus. V nemocnici som stravila tyzden a povedali mi, ze mam chodit len s barlami 6 tyzdnov a vobec na nohu nenaslapovat. Uz mam pred sebou len 3 tyzdne. No chcem sa opytat, aka je potom rehabilitacia. A ci po tych 6 tyzdnoch budem uz normalne chodit, alebo to bude len take pajdanie. A este jedna vec, ako dlho trva rehabilitacia.
Dakujem za odpoved
JURAJ123  |  Visitor  |  Bratislava
  • 4 odpovedí
Dobrý deň..Roztrhol som si predný aj zadný skrížený väz..Spravili mi iba zadný, lebo vraj obidva naraz nerobia...Aký je rozdiel rehabilitácie PCL od ACL?...Dá sa športovať len s plastikou PCL bez toho, aby som si musel dať spraviť predný???...ďakujem za odpoveď, lebo všade čítam iba o ACL...
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
Zdravím,
rehabilitace je stejná. Koleno bez ACL je nutné šetřit ortézou. Nestabilita zůstává.
prim. Moster, Revmacentrum

Odpoveď na Revmacentrum®

• 4 odpovedí
Dobrý večer...je možne vykonať súčasne plastiku predného a zadného väzu???

Odpoveď na JURAJ123

prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Traumatológia  |  Přerov
  • 355 odpovedí
  • 6 Páči sa mi to
Je, dělá se to. Na druhou stranu je potřeba konstatovat, že jde o dvě rozsáhlé operace zaráz a že tomu odpovídá riziko jak časné, tak pozdní. Je taky podstatně víc problematičtější režim po operaci, rehabilitace a doléčení. Na duhou stranu v jedné době se vyřeší vše...

Odpoveď na prim. MUDr. Jiří Selucký

• 4 odpovedí
Dobrý deň...Mal som športový úraz...Roztrhol som si predný väz a natiahol zadný...Po plastike predného väzu po roku a pol som zistil, že koleno je naďalej pohyblivé v smere dopredu a dozadu...Následné vyšetrenie zistili, že predný väz sa znova roztrhol....(dôvodom údajne bol dôvod, že zadný vez bol natiahnutý, tak sa roztrhol predný pri pohybe)...Následne po 2 rokoch bola plastika zadného, lebo obidva nechceli spraviť...Je tomu 3 týždne a zistil som, že keď vystriem nohu, prepad kolena je rovnaký a aj pohyb kolena...Je možné, že sa zase roztrhol zadný väz?!...Poradte mi čo mám robiť?....dakujem
Mária  |  Visitor  |  Bratislava
  • 1 odpovedí
  • 1 Páči sa mi to
Zdravím, mám otázku. Som dva týždne po operácii menisku a kúska chrupavky.Som bez barlí, mám sama rozhýbať koleno. Z vnútornej strany pod kolenom sa mi vytvorila nejaká hrudka, ktorá po vyrovnaní nohy a následnom skrčení strašne bolí. Lekár mi povedal, že sa to niekedy stáva. Je to bolestivé a teda ani neohnem koleno. Môže sa tá hrudka vstrebať, resp. pod kolenom rozmastiť? Alebo je na to niečo iné?
  • 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
Zdravím,
jsou různé názory na pooperační rehabilitaci po artroskopii. Já sám osobně nejsem zastáncem brzkého zatížení bez opory berlí, zejména, když je poškozena chrupavka. Vaše zduření je zřejmě z podráždění kolena při brzké zátěži. Protizánětlivá celková léčba a odlehčení může jen prospět. Pooperační režim by si měl vést Váš operatér a doporučit řešení.
adrian220  |  Visitor  |  Moscow
  • 1 odpovedí
Dobry den,prosim o nezavisly nazor odbornika.
Po udreti kolena pred 15 rokmi pri uraze som absoloval dve nakladne artoskopicke operacie jednodnovou chirurgiou u dvoch renomovanych sukromnych zariadeniach s tymi "NAJ NAJ" ortopedmi na Slovensku.Pri 1ASK bola odstranena tretina defektneho lateralneho menisku,plus mala cysta, shaving chrupaviek,zisteny defekt 2 az 3 stupna pod patelou.
Pri 2 ASK bol po MRI naleze este odstraneny maly defekt v krajnej cesti menisku (ktory neporiesil prvy operater nedokonalou 1 ASK operaciou zrejma), chupavka bola koblovana,klb prezrety atd. Potvrdeny mensi defekt 3 stupna na chrupavke pately. Po 2 ASK aplikovany hyalurubix a 6 ACP injekcii. Po operacii stav mimoriadne dobry,rehabilitacia plavanim,cvicenym,magnetoterapiou. Po cca 4 mesiacoch prislo prelupovanie v oblasti pately pri dynamickejsej chodzi (tam kde su jazdy po laparoskopii). Teraz po dlhsej chodzi koleno mierne pali,diskomfort (oblast pately a mozno na lavom boku kolena), jazvy spuchnu a pri masazi citim vecer hrcky. Mam orpotedicke sportove topanky,vlozky, uzivam chondroitin-sulfat,kolagen,Versan a pod uz 2 rok.
Myslim,ze dostal som najlepsiu liecbu aka je momentalne mozna v sucastnom stave mediciny.Avsak stav po 2ASK je momentalne s horsim diskomfortom.
Operater dovodi,ze jazva po rekonstrukcii nie je este uplne zahojena. Riesil to este dodatocnou injekciou synovialu a hovori cakat a mierne davkovat zataz.Nevykonavam ziadny sport,okrem bycikla a iba chodza v meste.
Prosim Vas je mozne,ze aj napriek super liecbe sa rekonvalescencia po ASK operaciach vyvrtne a mozu nastavat problemy typu vyrastky,zrasty proste nieco co vadi pohybu v kolene?To prelupovanie sposobuje to,ze sa snazim opatrnejsie kracat a menim stereotyp chodze.

Vdaka za nazor!
  • 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
Zdravím,
k léčbě Vaší poškozené chrupavky bych doporučil léčbu vlastními kmenovými buňkami, což je metoda odlišná a daleko účinnější od Vámi podstoupené léčby krevní plazmou.
Více na www.lecbakmenovymibunkami.cz
adrian220  |  Visitor  |  Bratislava
  • 1 odpovedí
Vdaka,zvazim a vyhodnotim informacie o tejto metode.Mam vazny zaujem,finacny aspekt nie je limit,potrebujem vysledok a navrat komfortu.Je to nieco podobne ako transplantacia?
O1 Aky je tam percentualne zaruceny vysledok a ake su rizka?
O2 Prosim nezareagoval ste na prvy cast otazky,co sposobuje prelupovanie pately pri mierne dlhsej dynamickej chodzi? Je mozne ze je tam jazva,ktora sa pri zatazi zvacsi a prelupuje na slachach atd? Polroka po operacii citim v oblasti laparoskopie hrckovite utvary.
O3 Je mozne ze kvoli druhemu zasahu do kolena sa vytvorili nejake vyrastky,nerovnosti,ktore treba odstranit?Jednoducho ake su rizka po atroskopiach?
Tie pocity prelupovania,palenia su striedave,niekedy necitim,niekedy ano a snazim sa menej zatazoval operovane koleno.

Súvisiace skúsenosti

saska_94 21.01.2017
Stojí to za to

Od malicka mam problemi s klbami... navstivila som xy lekarov no ani jeden nevedel co mi je. Po odporucani som sa rozhodla navstivit Avelane clinic a pana doktora Galbaveho a nelutujem! Najlepsia klinika! Maximalna spoko... Viac 

Stojí to za to

Pan doktor operovali ste mi koleno 5.4.2013, nevedela som kto ste. Dnes som bola na kontrolu, okrem ineho, ze ste fesak, ale vas pristup klobuk dole. Zelam vam vela, vela uspechov.Aj sestricka zlata. U nas v regione nebu... Viac 

Odborníci vo vašom okolí