Pred operaciou som mal dioptie +2 a + 1,75. Takze som mnohokrat videl celkom dobre aj bez okuliarov. Po operacii praveho oka mam dioptrie +2 a -0,5 a to bez okuliarov nemozem urobit ani krok. Podotykam, ze na lavom oku zatial sedy zakal nemam. Co stým.??
Leo Kilvády leokilvady@gmail.com
Dobrý deň, pre správnu identifikáciu tohto problému so zrakom je potrebné poznať viacero údajov. Budeme radi, ak nám pošlete Vašu zdravotnú dokumentáciu na email: XXXXXXXXXXXX alebo prídete na očné vyšetrenie do Martina na kliniku UVEA Mediklinik, kde identifikujeme na základe meraní Váš očný problém.
Možno som sa zle vyjadril. V podstate k reálnemu zhoršeniu zraku nedošlo. Len k pocitovému zhoršeniu. Ja na operovanom oku kde mám teraz -O,5 dioptrií vidím výborne. Ale vzhľadom nato, že na neoperovanom oku zostalo tých 2 + tak to je asi problém, že bez okuliarov sa teraz nedá hodit keď je medzi očami rozdiel vyše 2 dioptrií. Takže musim mt vždy okuliare uz na podnmienky + 2 a -0,5. Len ich nesmiem zložiť.
Na jar mám ist na kontrolu druheho oka či mi teda odporucia aj toto operovat, kde mám +2.
Leo Kilvády
Dobrý deň,
v prípade, že pacient zle znáša dioptrický rozdiel medzi oočami, je indikovaná i operácia druhého oka, a to i v prípade, že na druhom oku šedý zákal nie je. Rozdiel 2 dioptrie by ešte centrálna nervová sústava mohla spracovať a teoreticky by ste s tým nemal mať problém. Pokiaľ je ale Vaše neoperované oko dominantné a preferujete ho vo videní, tak sú okuliare nevyhnutné.
Podľa priloženého nálezu máte šedý zákal i na neoperovanom oku, takže vzhľadom k subjektívnym problémom by ste mal podstúpiť operáciu čo najskôr.
Dakujem za vysvetlenie. Je to presne to co som si myslel, ze by mohlo byt. Len skoda, ze mi to takto nepovedali v nemocnici. Ale pravda - niet casu na debaty. Cakalo nas 10 v rade. Vsetci do jednej ambulancie, potom do dalsiej a dalsej. Aj vyzliect , obliect do zeleneho vsetci naraz. No a ja kedze som bystrican som mal dat prenost vzdialenejsim, nie som zena a tak som isiel ako posledny a cakal tam takto vyzleceny asi 2 a pol hodiny, v strese a pozeral sa ako vychadzaju tackajuci sa operovani. Zrejme ale budem musiet ist na druhe oko, lebo ak stratim nahodou okuliare , obycajne aj druhé, tak sadnut za volant sa neda.
Leo Kilvády
Rozhodol som sa pre NeoVíziu na odporúčanie priateľov ktorý tam boli na vyšetrení a na operácii očí. Operácia sivého zákalu dna 16.11.2020 Ľavé oko Operácia sivého zákalu dna 25.11.2020 Pravé oko Super veľká spokojnosť N...Viac
Od prvého vstupu na očnú kliniku, som prežila veľmi príjemný pocit a spokojnosť s celým zdravotníckym personálom, s ktorým som prišla do styku. Od e-mailovej komunikácie, recepcii, zdravotnej sestry Marcelky Pospíšilovej...Viac
Prihláste sa k odberu noviniek k zákroku Liečba šedého zákalu (katarakty). Odoberajte najnovšie diskusie, skúsenosti pacientov a fotky pred-po. Odber môžete kedykoľvek zrušiť.