Krátkozrakosť a častá zmena dioptrií

vcera som navstivil prezentaciu laserovych operacii jednej spolocnosti a pytal som sa na jednu otazku. No rad by som vedel aj iny nazor, kedze odpoved sa mi moc nepozdavala.
Mam 26 rokov, od cca 8-10 rokov trpim kratkozrakostou (nevidim do dialky). Na ociach mam dioptrie -1,5 a -2,25. Okrem toho mam na na ociach cylinder -1,75 a na druhom len nejaky maly.
Na prezentacii bolo povedane,ze kratkozrakost sa vyborne odstranuje pretoze sa dioptria nemeni (na rozdiel od dalekozrakosti). Ja ale za tie roky, co nosim okuliare (cca 15-20 rokov) som musel menit dioptrie. Cca kazde 2-4 roky sa mi zvysuju dioptire o cca 0,25-0,5. Prezentujuci lekar mi ale povedal, ze to neznamena, ze mam stale inu dioptricku vadu ale len ze si oci zvyknu a potrebuju zase zvysit dioptriu okuliarov/sosoviek. Vysvetloval mi, ze vlastne sa to len postupne dorovnava kym si oko zvyka. Je prosim Vas toto tvrdenie pravdive? Pretoze v opacnom pripade by to znamenalo, ze laserovou operaciou by som nasiel riesenie len na 2-4 roky a musel by som ist na operaciu znova.
Dakujem