Dobri den mala by som otazočku asi pred rokom mi zistili prechodení citomegalovirus a chcela by som vediet či može sposobit odumretie plodu, nakolko som bola tri krát tehotná a z toho mi dva krát plod odumrel približne v osmom tyždny,
MUDr. Pavel Otevřel | Basic member | Reprodukčná medicína | Brno
29 odpovedí
Dobrý den,
příčin opakovaného potrácení může být více, jednou z nich je i infekce CMV, ale tato příčina patří k těm vzácným.
Rozhodně byste měla podstoupit detailnější vyšetření možných příčin potrácení.
Dakujem veľmi pekne za odpoved, ja som toho už prešla veľa všelijake vyšetrenia aj inseminaciu mam za sebou ale moj lekar mi vravel,že pravdepodobne CMV može sposobovat odumretie plodu a preto nič ne mi neporadil len vyskušat dalšie ptehotnenie s tím, že sa buť podarí lebo zase potratím tak preto mam obavi?!
K MUDr. Durechovej som presla po velkych nezhodach s mojou vtedajsou lekarkou - v case, ked bola uplne nova v ProCare a nad jej profesionalnym pristupom som len nechapavo otvarala usta - UZASNA! Mali sme problem otehotni...Viac
Prihláste sa k odberu noviniek k zákroku Intrauterinná inseminácia - IUI. Odoberajte najnovšie diskusie, skúsenosti pacientov a fotky pred-po. Odber môžete kedykoľvek zrušiť.