Operácia Prelex - zhorsene videnie

Jaroslav 11

Vo februári 2021:som sa po dlhom zvažovaní rozhodol, že sa dam na výmenu šošoviek metódou Prelex.Jednalo sa o bifokalne šošovky.No aj po 4 mesiacoch je moje videnie v sere a tme velmi zle.Vsetko rozmazane od 0,5 metra az po dialku.Pri slnečnom dni je videnie docela ok.Lekari ma trošku naťahujú s dlhšou adaptáciou oci,ako je zvykom.Na čítanie sa môj zrak zlepšil,ale to je jedine pozitívum.V interiéri je moje videnie veľmi rozmazane.Zatial bohužiaľ ľutujem operáciu prelexom. Mal som nosiť radšej ďalej okuliare 3,5 dioptrie.Mohol som aspoň šoférovať,ako predtým .

Zobraziť príspevky4 Skryť príspevky4
rency

dobry den, chcela som sa opytat ako sa mate teraz, upravilo sa to videnie ? pomohla neuroadaptácia ako všetci vravia? a ako to je s halo efektami nadalej pretrvavajú ?
ďakujem za odpoveď

Zobraziť odpoveď 3
Jaroslav 11

Dobry den, efekti docela zmizli. No v sere a v tme nic moc.Len za slnecneho svetla je videnie ok.Na citanie je to zhorsene.Po operacii som cital na blizko lepsie.

Odpoveď na Jaroslav 11
rency

Och tak to nie su veľmi dobre správy. Som na tom podobne len neviem ako to riešiť . Začali ste nosiť spat okuliare ? Alebo ako to riešite keď nevidíte v šere aj to čítanie ?
Ďakujem za odpoved

Odpoveď na rency
Cica

Dobrý deň, ja som v r.2015 bola na operácii PRELEX + multifokálne šošovky. Tiež sa mi počase zhoršoval zrak. Do diaľky nič moc, večer okolo svetiel "svätožiary" a pri čítaní menších písmen pobolievanie hlavy. Tak som sa v r. 2018 objednala na kontrolu a zistili, že mám sekundárnu kataraktu. Vraj sa to môže vyskytnúť. Tak mi urobili zákrok laserom, po ktorom to bolo 100x lepšie. No ale mám pocit, že pomaly sa to zase zhoršuje. Ale aj tak neľutujem, že som sa dala operovať a tým sa zbavila okuliarov.

Recenzie lekára

Odborníci vo vašom okolí