Implantácia umelej šošovky PRELEX v kombinácii s multi šošovkami OCULENTIS MplusX

Implantácia umelej šošovky PRELEX v kombinácii s multi šošovkami OCULENTIS MplusX

Alex69

23.3.2015 som podstupil operaciu PRELEX Boli mi implantovane sosovky multifokálne šošovky OCULENTIS Mplus X a do dnešného dňa by som nemohol povedať, že som so svojim zrakom spokojný. Pred operáciou som nosil kontaktné šošovky + 4,25 a +4,75 a ja napriek tomu, že ľavé oko mám tupozraké som videl do diaľky PERFEKTNE, čo teraz absolútne nemôžem tvrdiť! Problémom je strata akéhokoľvek datailu, čo je spôsobené takzvaným "ghosting" efektom. Bohužiaľ až po operácii a s nástupom problémov s videním som začal pátrať po šošovkách OCULENTIS Mplus X a dopátral som sa k zaujímavím článkom. Napríklad v Austrálii a Veľkej Británii ich už očný chirurgovia nechcú implantovať, práve kvôli tomu, že sa veľké percento pacientov aj po uplynutí dlhšej doby (12-24mesiacov) sťažovalo na problémy s videním.

Zobraziť príspevky29 Skryť príspevky29
neo6002

zdravim ja mam lentis m plus a tiez o nicom

Zobraziť odpoveď 27
Alex69

Zvazujem ze si ich dam vymenit.

Odpoveď na Alex69
neo6002

no to sa uz neda

Odpoveď na neo6002
Alex69

Ale da. Vola sa to explantacia sosovky.

Odpoveď na Alex69
neo6002

viem da ale nie tento typ sa neda a nie ked ste uz 2 rok po

Odpoveď na neo6002
Alex69

Konzultoval ste to uz s lekarom? Kde Vam ich implantovali?

Odpoveď na Alex69
neo6002

v brne

Odpoveď na neo6002
Alex69

Mne v BA. Teraz som trochu hlbšie pátral a narazil som na akomodačné šošovky. Podľa prieskumov je veľká väčšina pacientov s nimi spokojná. Príhlásim sa na kontrolu po dvoch rokoch a poviem im, že tie mplus X stoja za starú belú aj keď tvrdili, že treba počkať na neuroadaptáciu.
Videnie na blízko je v pohode, ale do diaľky je to úplná katastrofa! Najhoršie je to pri šoférování, to je pre mňa úplná nočná mora odkedy mi ich iplantovali, mám pocit, že som na cesta ako kamikadze. Ako ste na tom Vy?

Odpoveď na Alex69
Alex69

Pozeral som sa na kliniky a jediný kto má v cenníku explantáciu a reimplantáciu šošovky je klinka VESELY.

Odpoveď na Alex69
neo6002

ja mam opacny problem do blizka vidim prt

Odpoveď na neo6002
Alex69

Bol som na klinike na konrtolne vysetrenie. Mam sekundarny sedy zakal co sa vyskytuje u pacientov, ktorý podstupili operaciu PRELEX cca po dvoch troch rokoch. Odstrania mi to YAG laserom a zas bude vsetko OK. Mozno by ste mal ist aj Vy na kontrolne vysetrenie ci nemate sekundarny sedy zakal.

Odpoveď na Alex69
neo6002

no mal som aj ten a odstranili-nepomohlo co vam poviem....

Odpoveď na Alex69
Pinksngel

Dobry den, som 5 dni po operacii Prelex - trifokalna sosovka. Do blizky vidim ok, do dialky des.... Ked citam Vasu recenziu, mam obsvy, ze to takto zostane.... Vam nepomohli do dialky ani okuliate? Nepredpisali Vam nejake dioptrie, ktore Vam videnie zlepsili? Dakujem.

Odpoveď na Pinksngel
Alex69

Dobrý deň, nepotrebujem žiadne okuliare. Po tom zákroku YAG laserom, ktorý spomínam vyššie sa zrak omnoho zlepšil. Neviem či Vám hneď pri zákroku povedali, či bude potrebná dokorekcia laserom, mne ju robili na pravom oku cca po dvoch mesiacoch od operácie, vtedy sa zrak zlepšil ale postupne ako sa vytvárala sekudnárna katarakta tak sa to zhoršovalo. Nasledoval zákrok YAG laserom cca po dvoch rokoch od oprácie a teraz je zrak dobrý. Netvrdím, že dokonalý, ale je to v pohode. Preblém je len s výsokým kotrastom, kde stále pretrváva "ghosting effect".

Odpoveď na Alex69
Pinksngel

Zatial som bola na kontrole len na druhy den po operacii, vsetko bolo ok, dalsiu korekciu laserom mi vtedy nespominali, zatial to zrejme neriesili. Uz vtedy som im tam ale hovorila, ze do dialky nevidim, ze sa mi neda zaostrit - ze na to treba cas, ze sa to bude postupne zlepsovat. Nezlepsuje sa. Na dalsiu kontrolu idem 6.2., tak uvidim, co mi povedia. Som z toho uz zufala, aj na telku mam problem pozerat. Zajtra idem prvy krat do prace, neviem, ako to zvladnem. Vy ste tiez po zakroku videli takto zle? Vysoky kontrast a ghosting effect vnimam aj ja, to by bol vsak najmensi problem, co by ma trapil....

Odpoveď na Pinksngel
Alex69

No po zákroku to bol horor, tiež som vôbec nevidel do ďiaľky, len rozmazane. Ale urobili mi tú dokorekciu laserom na pravé oko a zlepšilo sa to. Je pravda, že treba aj čas a nie málo pokým si mozog zvykne (neuroadaptácia), to píšu na všetkých fórach aj zahraničných, ktoré som prešiel. Niekedy to trvá aj pár mesiacov, podľa toho akú očnú vadu mal pacient, koľko má rokov atď. Jedno je viem určite, že ešte raz by som to nepodstúpil a ak áno tak jedine s obyčajnými šošovkymi, alebo akomodačnými.

Odpoveď na Pinksngel
Mypa

Dobry den ako ste na tom teraz zo zrakom pooperaci? Zvazujem ju aj ja a velmi sa bojim

Odpoveď na Mypa
Alex69

Teraz je to uz celkom v pohode, ale dokonale to nie je. Neviem aky typ sosoviek zvazujete? Urcite Vam odporucaju multifokalne alebo dokonca trifokalne. Ja by som este raz isiel len do monofokalnych alebo akomodacnych. Odporucam Vam aby ste si prestudovala fora ohladne PRELEX operacie a to hlavne zahranicne GB a USA strasne vela sa o tom pise a nie v dobrom, co sa tyka multifokalnych sosoviek. Neurobte tu chybu ako je, ze najprv operacia a potom studovanie. :-) A hlavne sa pri hladani inforamcii zameriavajte na konkretne sosovky, ktore Vam chcu implantovat. Tymto Vas vobec nechcem odradzat, len chce aby ste v teme PRELEX mala jasno, a az potom sa rozhodla.

Odpoveď na Mypa
Pinksngel

Dobry den, zdielam nazor "Alexa69". Ja som cca 6 tyzdno po imlantacii trifokalnych sosoviek... nic moc... Vedlajsie fenomeny, zostatkova dioptria... Uz druhy krat by som tiez do toho nesla...

Odpoveď na Pinksngel
mackulienka

zdravím Vás, Pinksngel, tako ako sa cítite po roku od operácie, prosím?

Odpoveď na Pinksngel
rency

Dobrý deň
Chcela.by som sa vás opýtať ako vidíte teraz už 2 roky po operácii Zlepšilo sa to ? Pomohla neuroadaptacia ako všetci vravía? Stratili sa halo efekty ? Ja so. 6 t po operácii a vidím veľmi zle a mám strach že sa to uz nezlepší 😔
Ďakujem za odpoved

Odpoveď na rency
Pinksngel

Dobrý deň, aj ja som bola cca 3 mesiace po operácii zúfalá. Áno, neuroadaptácia určite niečo zlepší, je pravda, že mozog si po čase zvykne.
Halo efekty mi zostali, myslím, že tie nezmiznú, ale tiež som si už zvykla.
Aké máte konkrétne problémy s videním?

Odpoveď na Pinksngel
Rad

Dobrý deň , čítam si recenzie po výmene šošoviek. Chcem sa opýtať , či sa Vám nakoniec zlepšilo videnie do diaľky? Ja som 5. deň po operácii (trifokalne šošovky obidve oči) a do diaľky vidím veľmi zle. Predtým som videl do diaľky úplne super. Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď na Pinksngel
Peter 1406

Dobry deň, chcel by som sa opýtať či sa Vám epsilo videnie do diaľky a po akom čase od operácie? Vdaka

Odpoveď na Peter 1406
Pinksngel

Dobry den, nezlepsilo.Do dialky mam zbytkovu dioptriu (-0,75).Avsak okuliare moc nenosim, nejako som si zvykla aj bez nich ...

Odpoveď na Mypa
Alex69

Este by som Vam odporucil, ak sa rozhodnete pre operaciu. Pred nou zajst k ocnemu, nechat si zmerat zrak a dat si predpisat na skusku jeden par multifokalnych kontaktknych sosoviek a urobite si predtavu ako budete vidiet po operacii.

Odpoveď na Alex69
Mypa

Asi kaslem nato? dostala som zlavu 500€ na tuto operaciu lenze je mozne ju vyuzit len do 1.4 tak zato som sa nato pytala a kontaktne sosovky je mne mozne len na zakazkyu vyrobit cize to by dlho trvalo tak pockam asi este nejaky ten rok dva stym, osobne mi okuliare neprekazaju ale chcela by som byt bez nich raz v zivote

Odpoveď na Mypa
Igor

V máji 2015 som absolvoval výmenu biologickej šošovky za umelú multifokálnu na oboch očiach. Spokojnosť mi vystačila iba 4,5 roka do novembra 2019. Pri šoférovaní sa mi objavila na pravom oku v zornom poli akási hmlovina, ktorá mi veľmi začala prekážať a nedala sa nijako odstrániť. Dohodol som si kontorlu na klinike, ktorá mi zákrok robila s diagnózou DG: Cataracta sec. 1.utq. Čo to znamená, som si našiel na internete: Cataracta sec.l.utr., praec. l.dx (zakalení zadního pouzdra, které v oku zbylo po Vaší původní a nese v sobě umělou čočku)
Vykonali mi tam YAG capsulotómiu.Čo to je: "Riešenie sekundárnej katarakty je najčastejšie YAG laserom. Laserová kapsulotomia je najvhodnejšou možnosťou je vytvorenie otvoru (okienka) v zahustenom a skalenom zadnom puzdre šošovky pomocou YAG lasera". Problém hmloviny sa tým nevyriešil. Po ďalšej kontrole som bol vyzvaný, aby som sa obrnil trpezlivosťou a čakal. Na poslednej kontrole som dostal kvapky Jodid draselný 2% kvapkať 3x denne. Nakoniec som musel opustiť súkromný sektor očných klinik a navštívil som štátne špecializované zariadenie. Tam som sa okrem iného dozvedel, že takých klientov zo súkromných klinik je veľa a väčšinou končia v štátnom sektore, lebo súkromné vychýrené kliniky ich považujú za záťaž (už nie sú pre nich produktívni) a radi sa ich zbavujú neochotou a v mojom prípade aj aroganciou. Záver je taký, že zmierňujem prejavy tzv. sekundárneho sivého zákalu medikamentálne a tento sa už odstrániť nedá! Som vyše 5 rokov po výmene šošoviek a na základe dnešných skúseností by som si kúpil kvalitné multifokálne okuliare a nepodporoval by som tento technobiznis s očami. Pred operáciou som nemal žiadny sivý zákal, zatiaľ čo po operácii som získal tzv. sekundárny sivý zákal!! To je výsledok mojej investície 2960,-Eur do lepšieho a pohodlnejšieho videnia propagovaného tými najlepšími "Podnikateľmi" v očnej klinickej medicíne.

Jana

Dobrý deň, ďakujem, že nezverejňujete meno kliniky a doktora. Z legislatívnych dôvodov sme nemohli uviesť všetky detaily vašej skúsenosti. Zodpovednosť za obsah je na nás, tzn. pokiaľ by klinika/lekár vzniesol obvinenie na súde, že ide o lož či akokoľvek skreslenú informáciu, trestne odpovední by sme boli my/portál.

Negatívne hodnotenie s uvedením všetkých detailov je možné iba u subjektov, ktoré s tým súhlasili – tzv. Transparentní lekári – je ich stále viac a pevne verím, že raz budeme mať na portáli iba zodpovedných lekárov. Meno doktora si môžete napísať v súkromnej správe. Ďakujem za pochopenie.

Recenzie lekára

Odborníci vo vašom okolí