Notice: Undefined index: presentation in /data/www/medved/application/widgets/HeadingWidget.php on line 128
na male predmety potrebujem okuliare ...

na male predmety potrebujem okuliare ...

100861

po operácii pri čítaní oko bliká, na male predmety potrebujem okuliare alebo lupu, pri šoférovaní za tmi vidím neprirodzené svetelné efekty ,podľa môjho názoru by mali zakázať implantovať multifokálne šošovky, lacnejšie a spoľahlivejšie riešenie sú monofokalne šošovky

Zobraziť príspevky4 Skryť príspevky4
Rasťo

Koľko času ubehlo od operácie? Máte nejaké komplikácie, myslím či Vás nesvrbia oči, prípadne či nemáte pocit cudieho telesa v oku a podobne? Po Vašich skúsenostiach doporučujete túto opreáciu?

Zobraziť odpoveď 3
100861

od operácie ubehlo niekoľko mesiacov, oko stále bliká, pri čítaní potrebujem na pravom oku dioptriu +1,25, vtedy oko bliká menej, pri práci okrem okuliarov potrebujem aj lupu. Pred operáciou mi stačili okuliare +3,75 na obe oči. Za tmi pri šoférovaní stále vidím neprirodzené svetelné efekty. Čo sa týka videnia do diaľky /cca 200-300m/,mám jasnejšie a ostrejšie videnie pri použití dioptrií mínus -0,5 na obidve oči. Po mojich skúsenostiach by som určite nedoporučil tento typ operácie a hlavne nie v CMO. Neprofesionálny, neodborný prístup, nevhodný výber šošovky ...

Odpoveď na 100861
Rasťo

Mne odporúča lekár monofokálne šošovky. Teraz mám dioptrie +6,75 a k tomu ešte +1 na čítanie. Mne by nevadilo nosiť okuliare na čítanie len sa obávam tých komplikácií. Dá sa stým bezpečne šoférovať v noci. Nenašiel som žiadne kladné hodnotenia týchto operácií okrem reklamných. Je to možno spôsobené tým, že kto je spokojný nemá o tom potrebu písať.
S odstupom času podstúpili by ste túto operáciu napr. len s monofokálnou šošovkou.

Odpoveď na Rasťo
100861

môj sused má implantované monofokálne šošovky a bez problémov šoféruje cez deň aj za tmy, pri čítaní a práci používa okuliare +2 dioptrie. Operovaný bol v Ružinove u MUDr. Bohma. operácia stála 40 Euro. Maximálna spokojnosť.

Recenzie lekára

Odborníci vo vašom okolí