Strabizmus a riziko diplopie

Strabizmus a riziko diplopie

zúfalá  |  Visitor  |  Banska Bystrica
  • 1 odpovedí
Mám 22 rokov a práve dnes som bola na vyšetrení, kde mi zistili závažnú chybu ľavého oka - amblypiu, hypermetropiu, okrem toho mám na tomto oku aj strabizmus, ktorý sa neprejavoval iba v detstve a zasa to začína..lekár mi dnes vyslovene zakázal operáciu na strabizmus, kvoli dvojitému videniu, ktoré by mohlo nastať, chcem sa teda spýtať či už naozaj budem celý život odkázaná na to, že budem škúliť? :/// Ďakujem za odpoveď.
MUDr. Adriana Smorádková  |  Basic member  |  Oftalmológia  |  Bratislava
  • 13 odpovedí
Dobrý deň, neviem kde ste boli na vyšetrení, odporúčam vyšetrenie u MUDr. Fischerovej, ktorá sa venuje tejto problematike a u nás na klinike NeoVízia operuje podobných pacientov. Po jej vyšetrení by ešte nasledovalo vyšetrenie na našej klinike a na základe týchto vyšetrení, Vám vieme ponúknuť riešenie. Dnes sa dá odstrániť hypermetropia - operačne- vložením špeciálnych šošoviek do oka a tým sa aj čiastočne zmierni tupozrakosť- amblyopia a dôjde k úprave škúlenie, pretože zapojíme oko do činnosti. Ak sa škúlenie nezlepší, tak potom sa pristupuje k operácii škúlenia. S podobnými pacientami, ako ste vy, máme skúsenosti a výsledky sú veľmi dobré. V prvom rade, ale musíte byť dôkladne vyšetrená.
Kontakt na MUDr. Fischerovú: XXXXXXXXXXXX. Kontakt na našu kliniku, Očná klinika NeoVízia, XXXXXXXXXXXXXXX.
S pozdravom MUDr. Smorádková Adriana
zúfalá  |  Visitor  |  Banska Bystrica
  • 1 odpovedí
Ďakujem veľmi pekne za poskytnutie kontaktov :) Bližšie by ma však zaujímalo ako to celé prebieha, aká je čakacia doba na operáciu, prípadne cena, nakoľko som študentka, trošku ma obmedzuje bohužiaľ aj táto položka. MUDr. Fischerova je súkromná lekárka a tiež sa u nej platí? Ďakujem veľmi pekne a ostávam s pozdravom

Odpoveď na zúfalá

MUDr. Adriana Smorádková  |  Basic member  |  Oftalmológia  |  Bratislava
  • 13 odpovedí
Dobrý deň.
Cena za vyšetrenie u nás pred implantáciou vnútroočnej šošovky je 140 Eur, ak zákrok podstúpite 100 Eur Vám bude odpočítaných. Vyšetrenie u MUDr. Fischerovej pre škúlenie je 40 Eur. Cena operácie škúlenia závisí od typu Vašej poisťovne, cenník nájdete na našej stránke. Čakacie termíny na vyšetrenie na našej klinike sú asi 3 týždňové.
ideálne by bolo vo Vašom prípade podstúpiť ale vyšetrenie najprv u nás na klinike, pretože kým nebudete mať vykorigovanú vašu vysokú dioptriu, tak operácia strabizmu sa nerobí. My posúdime, či to vôbec je možné, alebo nie a potom si určíme ďalší postup. S pozdravom MUDr. Smorádková

Odpoveď na MUDr. Adriana Smorádková

Dufajuci  |  Visitor  |  Trencin
  • 1 odpovedí
Dobry den chcem sa spytat ak som bol už raz operovany na škulenie a oko my začalo zabiehat na druhu stranu je možna naprava?A ako sa da minimalizovat pooperačne dvojite videnie? dakujem za odpoved.

Súvisiace skúsenosti

Odborníci vo vašom okolí