Pigmentová degenerácia sietnice

Pigmentová degenerácia sietnice

mike  |  Visitor  |  Zilina
  • 1 odpovedí
Moja mama má 45 rokov a trpí degeneračnými jazvami na sietnici. Je to pigmentová degenerácia. Dá sa to nejako liečiť, alebo zlepšiť? Dá sa to operovať?
aaa  |  Visitor  |  Bratislava
  • 2 odpovedí
Dobry den,
ja to mam tiez, mam 32 r. a posledne roky pocitujem zhorsovanie. Lekari u nas tvrdia, ze sa to neda liecit. Tak som zacal hladat riesenia... . Nieco som nasiel v Mexiku a na Kube. Napr.: retinitis-pigmentosa.com , alebo pohladat aj nieco okolo kmenovych buniek (napr. retinitis pigmentosa stem cells treatment - v googli). Viem, ze niektore kliniky maju cez 70% uspesnost, ze sa stav nezhorsuje, je stabilizovany. Je to vsak pomerne nakladne - cca 5000 eur operacia + letenky a niekolkotyzdnovy pobyt. Pre komunikaciu: r.g@centrum.sk
kac  |  Visitor  |  Presov
  • 3 odpovedí
Ďakujem, že ste sem dali príspevok a skutočne som si našla nemocnicu na Kube, kde sa to dá operovať. Ďakujem, že ste môjmu priateľovi dali nádej.

Odpoveď na kac

mike  |  Visitor  |  Zilina
  • 1 odpovedí
A je na Slovensku ešte iná liečba okrem infúzií?

Odpoveď na mike

• 3 odpovedí
momentalne som v stadiu hladania. nasla som zatial viacero vyskumov, ktore sa zaoberajú zavadzanim mikrocipov, implantatov-nosia sa specialne okuliare s minikamerou. najnovsie vyskumy su za pouzitia dospelych kmenovych buniek.
napr. take mikrocipy by uz mali byt v nemecku, svajciarsku, taliansku, francuzsku. musim najst viac clankov, ktore to potvrdia a budu specifickejsie.
zatial len tolko, ale dufam, ze sa postupne dopracujem ku niecomu hlbsiemu.
v prvom rade ide priatel na geneticke testy, aby sme zistili, ake geny mu nefunguju. ich modifikaciou a naslednym zavedenim modifikovanych buniek do sietnice by sa mala obnovit schopnost videnia aspon tych buniek, ktore este nie su uplne postihnute.
na kube sa sice robia operacie, ale v inom clanku som nasla, ze zavadzanim krvy do hornej casti oka sa operaciou lieci skleroticka pigmentacia sietnice.
drzim palce, keby si nieco vedel, prosim, napis. dakujem

Odpoveď na kac

Gordon  |  Visitor  |  Bratislava
  • 2 odpovedí
Ahojte, túto pliagu mám aj ja od detstva.
Údajne by sa to malo dať operovať už aj na Slovensku od budúceho roku.
Vprípade záujmu, resp. nejakej spolupráce proti tomuto ochoreniu:

seeker@centrum.sk

Odpoveď na Gordon

• 3 odpovedí
prosím ťa pekne, kde si to zistil, že by sa to malo operovať už aj u nás.
neviem, no ja som v kontakte s lekárkou z Prahy a pokiaľ viem, toto ochorenie sa nedá zatiaľ nijako operovať. ide o genetickú vadu a viem, že skúšajú implantáty, génovú terapiu, terapiu kmeňovými bunkami.
prosím, napíš

Odpoveď na kac

Gordon  |  Visitor  |  Bratislava
  • 2 odpovedí
Áno viem, že ide o genetickú vadu, ktorá ako taká nejde vyliečiť (zatiaľ), ale čo ako nádejné sa javý transplantoivanie kmeňových buniek. Z jednej súkromnej očnej kliniky v BA som dostaľ info, že by sa takýto zákrok mohol realizovať aj u nás, možno už na budúci rok. Treba ale doriešiť procesné aspekty, ktoré tento zákrok umožnia. Info ktoré mám je zatiaľ len sporadické, bližšie informácie by som mal mať v priebehu novembra.

Odpoveď na Gordon

Figurka1985  |  Visitor  |  Banska Bystrica
  • 2 odpovedí
Dobry den,
chcem Vas poprosit o info ohladom operacie, resp. liecby pigmentovej degeneracie sietnice. Trpi nou moja mama a dvaja starsi bratia. Liecba podla nasej doktorky nie je mozna, tak sa chytam aj slamky. Prosim o pomoc na mail: lenfigurova@gmail.com
Dakujem

Odpoveď na Gordon

janamo  |  Visitor  |  Nitra
  • 5 odpovedí
dobry den nahodou som našla prispevok kde ste pisali o liečbe pigmentovej degeneracie kmenovymi bunkami na slovensku presnejšie v bratislave velmi ma to zaujima nakolko syn to ma tiež ak by ste bol taky laskavy a mali niečo nove v tejto veci alebo aspom napisali kde v bratislave vam to hovorili?velmi by ste mi pomohli dakujem velmi pekne

Odpoveď na Gordon

• 5 odpovedí
dobry den prosim vas mate nejake nove info.ohladom degeneracie sietnice?nahodou som našla vaš prispevok ma to aj moj syn a som zufala neviem ako mu pomoct dakujem za odpoved

Odpoveď na Gordon

maca  |  Visitor  |  Zilina
  • 7 odpovedí
Máš nejaké nové informácie ohľadom liečby? daj prosím vedieť, ďakujem.

Odpoveď na maca

• 5 odpovedí
ahoj nemam žial nič nove a tebe sa podarilo niečo zistit?dakujem

Odpoveď na maca

• 5 odpovedí
žial nemam a tebe sa podarilo niečo zistit?dakujem

Odpoveď na janamo

• 7 odpovedí
Nemá niekto skúsenosť s prípravkami dr. Nona?

Odpoveď na Gordon

aaa  |  Visitor  |  Bratislava
  • 2 odpovedí
pls., dajte blizsie info alebo kontakt pre liecbu. vdaka.
r.g@centrum.sk
zlatka  |  Visitor  |  Banska Bystrica
  • 1 odpovedí
ahoj chcem sa opytat, boli ste uz niekto na takej operacii? Kedy vam to zistili, zhorsoval sa vam stav rapidne?

Odpoveď na zlatka

• 7 odpovedí
ahojte, môj manžel má tiež pigmentovu retinopatiu od detstva, teraz má 36 rokov, periférne videnie veľmi zlé, momentálne začínajúci šedý zákal, čo je sprievodným znakom, ale inak funguje v pohode, tiež sa snazíme získať čo najviac info, bojíme sa progresie, teraz sme boli na vyšetrení v Zlíne so záverom momentálne žiadnej možnosti liečby...ak máte nejaké osvedčené tipy aspoň na nejaké vitamíny a pod. poraďte prosím....Marcela

Odpoveď na maca

ATRM  |  Visitor
  • 1 odpovedí
Je rúrovité videnie 20 stupňov pri tejto diagnoze nárok na dôchodok alebo aspoň časť ?

Odpoveď na ATRM

• 7 odpovedí
Mna by tiez zaujimalo aka miera poklesu vykonavat zar. cinnost pripada pri tejto diagnoze..zistil si nieco? podla mojich info je to cca 50%.
Petaska  |  Visitor
  • 2 odpovedí
dobry vecer, ja mam tiez tento problem liecim sa uz 2 roky a mam zatial len tabletky ktore spomaluju proces, zatial je uspesna,som registrovana na ocnej klinikev Londyne
Petronela

Odpoveď na Petaska

• 7 odpovedí
Petronela a ake konkretne tabletky uzivas? Dakujem, Marcela.

Odpoveď na maca

Petaska  |  Visitor
  • 2 odpovedí
ahoj,alebo dobry vecer, mam Damox (acetazolamide) tablety, Lutein vitamin a rybi tuk
ako prebieha liecba u Vas
.Petronela

Odpoveď na Petaska

• 7 odpovedí
Ahoj, manzel bol naposledy na vysetreni v novembri v Zline, vysledok nic moc, velke periferne zuzenie, pociatocny sedy zakal, co je sprievodnym znakom tohoto ochorenia, konstatovanie tak ako vela krat predtym, ze sa neda nic s tym robit, len sa tesit, ze zatial vidi ako vidi...je to pre neho velmi deprimujuce, uz nechce ani na ziadne vysetrenia chodit, dokonca som niekde citala, ze kazde vysetrenie moze nenavratne toto ochorenie este zhorsit.. takze zaver bol asi taky, ze len nejake vitaminy s luteinom, B vitamin a viera, ze sa to rapidne nebude zhorsovat...ty mas ake skusenosti? mozes aj na bbartosek@azet.sk, Marcela

Odpoveď na Petaska

Jana  |  Visitor  |  Kosice
  • 1 odpovedí
Ahoj Petronela, môžem ťa poprosiť o viac info. Ja mám taktiež pigmentovu degeneraciu sietnice. Dajú sa zohnať tieto lieky aj u nás? Môžeš písať na copikova.jana@gmail.com Vopred veľmi pekne ďakujem Jana

Odpoveď na Petaska

Figurka1985  |  Visitor  |  Banska Bystrica
  • 2 odpovedí
Dobry den.
prosim, mohli by Ste mi napisat nieco blizsie ohladom tych tabliet- acetazolamide. Citam nejake studie, vraj mozu pomoct. Moji dvaja bratia a mama maju pigm. degeneraciu sietnice, a doktorka tvrdi, ze sa to neda liecit. Keby sa to aspon zastavilo, bola by som stastna. Uz aj tak maju len zvysky zraku, ale vedia este fungovat.. aj ked tazsie. Aj to je ale lepsie ako nic... velmi im chcem pomoct, ale neviem ako...
Prosim, ak budete mat cas, napiste mi na mail: lenfigurova@gmail.com
Dakujem velmi pekne.

Odpoveď na Figurka1985

• 7 odpovedí
Ja som sa docitala, ze acetazolamide - tablety a injekcie Diamox su urcene na liecbu glaukomu..co myslim nema nic spolocne s pig.deg. sietnice.

Odpoveď na Petaska

• 5 odpovedí
ahoj prosim ta a v tom londyne je aka šanca na pomoc s tymto ochorenim?operuju tam?velmi by som ti bola vdačna za odpoved moj email haskovaj@azet.sk ešte raz vdaka jana
Odborníci vo vašom okolí