Rychle se kazící zuby a bíle plomby

Rychle se kazící zuby a bíle plomby

ferdo93  |  Visitor
dobry den, mam na vas jednu otazku.
mam rychlo kaziace sa zuby a teda vela plomb na zuboch. ked sa usmievam, tak nejake tie plomby vidno. su to take sive plomby a chcem sa spytat, ci sa to neda nejak inak vyriesit. ci nieje nejaka farba na to alebo co...
dakujem za odpovede.
MUDr. Křemenová Silvia  |  Basic member  |  Stomatológia  |  Košice
  • 7 odpovedí
Dobry den.Ak mate vela vyplni na prednych zuboch,da sa to riesit bud fazetami priamo zhotovenymi v ambulancii,alebo v laboratoriu z porcelanu.Farba na to urcite nie je .Spozdravom MUDr.Křemenová
Klinika GHC Praha - Odborné ambulance  |  Basic member  |  Praha
  • 115 odpovedí
  • 18 Páči sa mi to
Dobrý den, existuje široká škála odstínů fotokompositních výplní (bílých plomb), které odpovídají barvě zubů. Pokud Vaše výplně mají zašedlou barvu, mohou být již staršího data, pigmentované od potravin či nápojů, nebo nebyla zvolena vhodná barva při jejich zhotovení. Nejste-li s nimi spokojen, doporučuji jejich výměnu za odpovídající odstín. Bělení jejich barvu nespraví. Další možností jak vyřešit nevzhledný úsměv jsou estetické fasety (porcelánové nebo kompositní), které se po mírném obroušení zubů, nalepí na jejich přední plochu. Toto řešení, podobně jako korunky, je ale finančně už více náročnější.

S pozdravem a přáním krásného dne

MUDr. Tereza Kojetínská
GHC clinic

Súvisiace skúsenosti

Zuzana 13.04.2015
Stojí to za to

Mali sme hlboký kaz na zadnom zúbku a keďže som nechcela riskovať opuch a následné vytrhnutie zúbka, chcela som ho dať opraviť. Veľmi som sa bála ako moje dieťa zvládne ošetrenie, no ošetrujúca lekárka bola úplne skvelá ... Viac 

Odborníci vo vašom okolí