problémy s chrbticou

problémy s chrbticou

helena vvv
helena vvv  |  Visitor
  • 1 odpovedí
Dobrý deň,
po dlhých zdravotných problémoch chrbtice a mnohých vyšetreniach u rôznych lekárov mi diagnostikovali diagnózy:
rtg C ch medzist. štrbiny C5-6-7 zúžené, výraznejšie C6-7 s produkt zmenami prevažne v segm, C6-7, záver: osteochondroza C5-6-7

rtg Th ch naznač pravostr skol incip chondrotic zmeny ?
rtg LS ch medzist štrbina L5-S1 zúžená so sklerozou krycích plôch, incip osteochondroza L5-S1,

Magn.rez.: detrokonvexná skolioza Th oblasti chrbtice
hrudná kyfoza prehlbenejšie, výška tiel stavcov primeraná, jemne škvrnitá intenzita signálu stavcov pri osteoporóze i tukovej involúcii kostnej drene,
V úrovni Th3/4 prítomná pravostranná paramediálna protrúzia disku, naznačene kontaktujúca prednú stenu miechy,
V úrovni Th8/9 ddorzomediálna protrúzia disku, bez kontaktu s miechou,
bez známok myelopatie Th miechy, bez intramedulárnych, intradurálnych a extradurálnych expanzií,

Poprosila by som o laický výklad mojej diagnózy, aby som si vedele lepšie predstaviť, čo ma čaká, aké liečebné postupy by bolo potrebné a dobré absolvovať, som pracujúca žena v sedavom zamestnaní a v domácnosti vykonávam všetky práce, či už bežné úkony - varenie, pranie, upratovanie, ale aj práce na poli, pri údržbe rodinného domu, mnohé typické mužské práce - rúbanie dreva a rôzne iné fyzicky nanáhavé práce,

mojim najväčším problémo sú neskutočné bolesti od krčnej chrbtice, cez hrudnú časť až po driekovú,
niekedy som úplne odstavená od akejkoľvek práce, vtedy je mi úplne jedno, či je navarené upratané a pod.

Moje ďalšie zdravotné problémy aspoň zhruba:
glaukom
astma bronciale,
rôzne alergie na potraviny roztoče, baktérie, pele a pod.
problémy štítnej žľazy - prava strana vyoperovaná,
som po hysterektómii - maternica, vaječníky
prekonala som zápal vnútorných žíl ľavej nohy - 2x, jeden zápal s hospitalizáciou,

Teším sa na skorú odpoveď a vopred ďakujem.

P.S.Vaša odpoveď bude na tejto stránke alebo mi ju viete zaslať na moju emailovú stránku: helena.eg@zoznam.sk,
bola by som radšej na email, skôr sa o tom niečo dozviem, keď to bude tak, ako keď by to išlo na stranku lekarionline, kde by som sa musela hľadať a nemuselo by sa mi to podariť.

Ešte raz srdečná vďaka.

Vaša pacientka Helena.
helena vvv
helena vvv  |  Visitor
  • 1 odpovedí
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či to niekto z kompetentných vôbec číta, čo píšu ľudia, veď oni čakajú na odpovede, aby vedeli, či majú nejakú nádej na zlepšenie zdravotného stavu, prečo potom táto stránka vôbec existuje?
Romana19  |  Visitor  |  Bratislava
  • 1 odpovedí
Dobry den,mam 20rokov a co si pametam vzdy som mala problem s chrbticou. Zacalo to asi v 7mich rokch kedy sa to lekarovi nezdalo dolezite, neskor ina lekarka povedala ze mam posunutu lopatku o 8cm no rehabilitacne cviky mi nepomohli. Skratka dospelo to do stadia ze us v mojich 20tich rokoch trpim na velke bolesti a na pravej strane doslova hrb...mohli by ste mi prosim doporucit nejakeho naozaj dobreho ortopeda???...

Súvisiace skúsenosti

Odborníci vo vašom okolí