Bolesť po aplikácii steroidov

Bolesť po aplikácii steroidov

anonym  |  Visitor  |  Bratislava
Dobrý deň!Chcela by som sa opýtať,moja mama má problémy s kolenom,má 58 rokov,diagnostikovali jej chondropathiu,enteropathiu,chodí k ortopédovi,dostala steroidy 3x po sebe v 2 týždňových intervaloch,včera po tretej dávke ju hrozne rozbolelo koleno,hovorila že takéto bolesti ešte nemala,chcela by som vedieť,či to je normálne?Ďakujem,Silvia
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
Zdravím,
nevím tedy jaké steroidy mamka dostala, ale zpravidla se dávají depotní steroidy. Ty by se neměly opakovat dříve než za 2 měsíce. Je možné, že vyšší dávka steroidu kloub podráždila. Zklidněte kloub, obkladujte, odlehčete chůzí s oporou. Pokud za několik dnů se stav nezlepší, ale spíše naopak, objeví-li se teploty, IHNED navštivte vašeho lékaře.
prim. Moster, Revmacentrum
anonym  |  Visitor  |  Bratislava
  • 1 odpovedí
Dobry den dneska som dostal druhý obstrek do lakta a bolesti sa mi este zvečšili.Je to normálne?Chcel by som este rad vedieť,či lekár postupoval správne ked mi hned naordinoval obstrek na lakeť keď mi nerobil ani žiadne vyšetrenie?Pre obstrek sa royhodol len po ustnom opise mojho problemu.Čo vôbec obstrek spôsobí v aplikovanej lokalite?Za odpoved vopred ďakujem.
Lucia  |  Visitor  |  Zilina
  • 6 odpovedí
Dobry den, peosim Vas,poradte mi - dostala som obstrek ramena, ale na druhy den ma rameno zacalo velmi silno boliet, nemozem sa ani obliect, ani spat. Je to normalna reakcia na obstrek? Ak nie, tak mi prosim poradte, co mam robit, aby som zmiernila bolest...
  • 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
Zdravím,
neuvádíte jaký typ preparátu byl aplikován. Zpravidla jde ale o mikrokrystalickou suspenzi, která může krátkodobě po aplikaci dráždit a zhoršovat bolest. Pokud bolest do 4-5 dnů neodezní nebo se bude stupňovat, v případě horečky, zarudnutí kloubu, kontaktujte lékaře, který kortisonoid aplikoval.
  • 6 odpovedí
a

Odpoveď na Lucia

• 6 odpovedí
Ďakujem za odpoved - vobec neviem, co mi aplikoval, nic mi nepovedal, len mi dal nejaku injekciu a poslal ma na rentgen. V ten den (utorok) ma to tak nebolelo, ale uz na druhy den rano som sa ani nemohla sama obliect, strasne ma pobela ruka a pri kazdom pohybe som videla hviezdicky.

Odpoveď na Lucia

• 6 odpovedí
Ale dnes som danému doktorovi volala a on mi povedal, ze mi ta injekcia nezabrala a zasa mi nepovedal, co mi to pichol, ale spomenula som obstrek a nic k tomu nepovedal, tak predpokladam, ze mi pichol obstrek. Ale vravela som mu, ze ma to boli viac, ako pred aplikaciou, tak mi povedal, nech idem k obvodnemu lekarovi, nech mi predpise lieky proti bolesti...je to správny postup?

Odpoveď na Lucia

• 6 odpovedí
Miesto vpichu nemam ani zacervenane, ani napuchnute, nemam ani horucku, len ma strasne boli kazdy pohyb rukou. Ked mam ruku v klude, tak ma neboli, len kazdy pohyb ma velmi boli. I ked - dnes v noci som sa zobudila na bolest ruky aj ked som mala ruku v klude a lezala som na druhom ramene...skutocne mam ist k obvodnemu pre silnejsie lieky proti bolesti? Dakujem velmi pekne za odpoved...:-))

Odpoveď na Lucia

• 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
Zdravím,
tak si myslím, že to není příliš seriózní postup. Koleno je potřeba vyšetřit co se děje a to praktický lékař ztěží může posoudit. Aspoň podle mne....
  • 6 odpovedí
Ten doktor ma poslal k obvodnemu lekarovi pre silnejsie lieky proti bolesti. Pozrela som si spravu, ktorz mi dal ten lekar a tam je napisane, ze mi aplikoval depo+ marc. - to je ten kortikoidovy obstrek?

Súvisiace skúsenosti

Odborníci vo vašom okolí