Vysledok magnetickej rezonancie - operacia

Vysledok magnetickej rezonancie - operacia

Nada  |  Visitor
  • 1 odpovedí
Dobry den. Mala som v decembri uraz na lyziach pri ktorom som si zlomila tibiae. Vysledky magnetickej rezonancie z decembra hovoria:
LCA je nehomogenny, pritomne je vytrhnutie distalneho uponu LCA s kortikalis a spongiozou (avulzia distalneho uponu LCA - ruptura gr IV),ulomok je tvoreny eminentia intercondylia tibiae (25x15x10 mm). Na lateralnom kondyle femuru je pritomne preliacenie v zmysle deep sulcus sign.
Menisky: MM- horizontalne nekomunikujuce lezie meniskov a tela (gr II)
Distenzia LCP
Edem kostnej drene kondylov tibie
Synovitis

Chcela som sa spytat, ci to znamena ze mam uplne roztrhnuty predny krizny vaz a taktiez co by ste odporucili v tomto pripade, tiez neviem ake vazne je poranenie meniskov a co to znamena. Rehabilitujem asi 7 tyzdnov, nohu mam hybnu, nemam uz velke bolesti, chyba mi asi 5stupnov do uplneho vystretia, tyzden mam mensie problemy pri chodzi (trochu sa mi akokeby obcas "zacvakava" a musim si ju napravit). Navrhovali by ste pockat a nohu uplne zatazit, alebo myslite ze operacia vyzera ze je nevyhnutna. Az by ste mi mohli tiez prosim povedat ake su rizika neoperovania - popripade operovania. Dakujem velmi pekne.
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
Zdravím,
jde o odtržení úponu zkříženého vazu i s kusem kosti. Čím bude op. provedena dříve, tím lépe s nutnou fixací vazu. Po této době snad může dojít ještě ke zhojení.
www.revmacentrum.cz
Nada  |  Visitor
  • 1 odpovedí
Dakujem velmi pekne, mozem tomu teda rozumiet tak, ze predny vaz (upon) by mohol byt "prisity" alebo musi byt uplne nahradeny ako pri celkovej plastike skrizeneho vazu - neviem presne co myslite fixaciou vazu, zatial som o tom nepocula. Som velmi rada, ze ste mi odpisali. Dakujem
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovedí
  • 11 Páči sa mi to
Zdravím,
záleží na aktuálním stavu poranění vazu. Někdy se vaz vytrhne v dolním úponu vč. kosti - interkondylická eminence, tak jak je uvedeno ve Vašem nálezu. Potom lze vaz upevnit vč. kostního úponu a může se tak přihojit vč. kosti. Tato metoda je vhodná a úspěšná zejména u čerstvých poranění.
www.revmacentrum.cz
adriana.hlv  |  Visitor  |  Trnava
  • 1 odpovedí
Prajme pekny den

Prosim o informaciu a vas nazor na moj problem. Moj ortoped na zaklade MRI povedal diagnozu, ktora ma zarazila. V karte to mam doslova napisane: " pacientka s o subakrom. imping. sy. pr. pleca, ako vedl., MRI nalez SLAP III + vypotok v obl. bicip.sulku - v.s. instab,. part. lezia SST, SA bursitis, lozisk. edem kostnej drene v obl. cap. humeri a colli hum. 1.dx". Odporucil ma na vysetrenie radiofarmakom a to o scintigrafiu skeletu - dif. Dg MRI nalezu prex. hum. 1.dx - vyl. TU/MTS. Neviem, co to vsetko znamena v skratke mi povedal, ze ma vysetria pomocou radioaktivnej latky a uvidime, ci nemam rakovinu kostnej drene. Potom pojdem na operaciu, kde mi daju nejaku kotvicku platinovu na upon ramena. Ked som sa objednavala, tak pani sestricka bola nejak zarazena tym, co som jej citala, neviem, co to znamena a povedala, ze vysetrenie bude trvat 5hodin. Prosim napiste mi blizsie informacie, co vlastne mam najdene, myslim, ze lekar mi nepovedal celu pravdu a aj to, ci naozaj operacia je nutna. Mne totiz z ramena striela bolest cez predlaktie az do ruky (zapastia), ale hlavne to predlaktie boli, viac, nez rameno. Dakujem za odpoved, Adriana.

Súvisiace skúsenosti

Odborníci vo vašom okolí