Dobrý deň, zubný lekár mi potvrdil agresívnu formu paradentózy a ako možný spôsob liečby navrhol zubné implantáty. Mám veľký strach z toho zákroku, tak ma zaujíma či je možné vyliečiť toto ochorenie a potom podstúpiť implantáciu iba niektorých zubov, teda nie kompletného chrupu?aké sú riziká zubných implantátov?Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
zubné implantáty
(Diskusia k téme Liečba paradentózy (prístroj Vector))
Visitor
Odosielanie
Visitor
Príspevkov: 3
Agresivna paradentoza sa da len zmiernit,uplne vyliecenie nie je mozne. Nie je potrebne implantovat vsetky zuby,implantuju sa len niektore piliere,zalezi od zvyklosti lekara.
Riziko je vyhojenie implantatu a zapal v okoli implantatu (periimplantitis).
Visitor
Príspevkov: 8
Paradentózu je možné liečiť, avšak záleží v akom štádiu sa nachádza. Uviedli ste, že Váš lekár Vám odporúča zubnú náhradu prostredníctvom zubných implantátov. Ak ide o kompletnú náhradu, nemusíte sa veľa obávať, pretože nieje nevyhnutné nahradiť zubným implantátom každý zub jednotlivo. Po extrakcii(vytrhnutí zubov)ak nenastanú komplikácie, napríklad nenastane infekcia, sa môže začať s implantovaním. Následne sa ostatné chýbajúce zuby nahradia mostíkom, ktorý ostane pevne pripevnený pomocou už implantovaných koruniek.
Komerčná správa: Čaká vás stomatologický zákrok, prípadne zavedenie zubného implantátu? Chcete sa po výkone skoro zbaviť bolesti, nepríjemného opuchu a urýchliť hojenie?