Dobry den,mam bolesti laveho ramena uz dlhsiu dobu (asi aj 5 rokov). Minuly rok som sa rozhodla liecit ho. Ortoped mi najskor nasadil lieky(Movalis a este jedny nazov si uz nepamatam), tie nezaberali tak som vybrala injekcie a po mesiaci a pol sa bolesti obiavili opat. Vyziadala som si rehabilitacie, kde mi fyzioterapeuta urcila podla hybnosti ramena inu diagnozu- poskodenie rotatorovej manzety. Ortoped na sone nasiel v ramene echo zrna. Mohli by ste mi prosim vysvetli to to znamema? Mam 25 rokov,osteoporozu chrbtice,na ZS a SS som hravala volejba(ziadna 1. liga iba skolske turnaje) a na VS som uz zacala pocitovat problemy s ramenom.Pojem rotatorova manzeta pocujem prvy krat, no moje tazkosti tuto diagnozu uplne opisuju(ruka ma zacina boliet pri uhle 90° a ku hlave to ide s bolestou,problemy pri dvihani smerom hore a hlavne do stran,bolesti pocas spanku,trpnutie ruk,striedanie bolesti v ramenach pocas spanku..).Mohol ortoped tuto diagnozu prehliadnut?Po fyzioterapiach sa hybnost trochu zlepsila, no bolesti aj tak pretrvavaju.Co mam dalej robit?Vopred dakujem za Vasu odpoved
Bolesti ramena a rotátorová manžeta
(Diskusia k téme Rameno - ošetrenie rotátorovej manžety)
micka698
Visitor
Príspevkov: 1 Visitor
27.01.2011 21:05
Odosielanie
Revmacentrum®
Brno
Príspevkov: 1116
| Basic member |
Príspevkov: 1116
Zdravím,
echo zrna může znamenat nález vápenné usazeníny - kalcifikátu - v závěsném aparátu ramenního kloubu (rotátorová manžeta).
Lze odstranit bez operace metodou fokusovné rázové vlny ESWT.
www.revmacentrum.cz
www.razovavlna.eu
28.01.2011 21:55
Kvalitné
()
Nekvalitné
()
Komerčná správa: Čaká vás operácia? Potrebujete byť čo najskôr zase fit? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?