Dobrý deň prosím radu: po úraze kolena (pád na schodoch) mi pri MR zistili:
V.s. st.p. parc. lézii LCA
Len diskrétna lézia zad. rohu med. aj later. menisku
Chondromalácia III. st. fem. sulku F-P kĺbu
Tendinopatia LPP s osifikátom v oblasti dolného úponu a miernou infrapatell. bursitídou
Niečomu rozumiem, ale radšej by som to chcel viac "polopatisticky", a hlavne: koleno ma síce bolí a mám pocit nestability, ale dá sa s tým žiť! Len by som si strašne rád aspoň trošku zalyžoval!!! Môžem o tom bez operácie vôbec rozmýšľať? Existuje nejaká ortéza, alebo niečo s čím by som sa na lyže mohol ešte postaviť?
Ďakujem.
Úraz kolena a lyžovanie bez operácie
(Diskusia k téme Konzervatívna liečba úrazov)
Visitor
Odosielanie
| Basic member |
Príspevkov: 1116
Zdravím,
pokud se jedná o částečné přerušení předního zkříženého vazu, lze stav řešit vhodnou kvalitní ortézou. Nejlépe vyhovuje čtyřbodová skeletální ortéza, která udrží i těžší kloubní nestabilitu.
Informujte se u svého odborného lékaře ortopéda.
Urychlení zhojení poruchy vazu lze nejrychleji aplikací krevní plazmy s růstovými faktory z krevních destiček vlastní krve metodou ACP. Touto metodou lze urychlit hojení až o 50%. Viz :www.plazmaterapie.com
www.revmacentrum.cz
Visitor
Príspevkov: 2
Ďakujem za odpoveď!
Vo svojom príspevku som neuviedol, že úraz sa mi stal takmer pred 2 rokmi, tak neviem, či je "plazmoterapia" aktuálna. A ďalej by som rád vedel, kde sa dá spomínaná "čtyřbodová skeletální ortéza" kúpiť. Keď som si ju dal vo vyhľadávači hľadať, nič to nenašlo.
Ďakujem.
| Basic member |
Príspevkov: 1116
Zdravím,
čtyřbodová ortéza - příklad : Náš web - ortopedie - v pravém sloupci logo GBC - DonJoy - kolenní ortézy - vazová poranění
www.revmacentrum.cz
Komerčná správa: Čaká vás operácia? Potrebujete byť čo najskôr zase fit? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?