Dobrý deň. Po viacročných problémoch s kolennými kĺbami som absolvovala vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Tu je správa z RDG pracoviska :
V oblasti mediálnej časti kolenného kompartmentu - mediálneho femorálneho kondylu aj mediálnej časti tibiálneho plato sledujeme výraznejšiu redukciu chrupavčitej časti s nerovnosťami, s jemnou subchondrálnou sklerózou, bez známok voľnej kĺbnej štruktúry- chondromalácia grad.ll, lll. Osteochondrálne lézie v oblasti mediálneho kondylu tibie aj femuru priemeru asi 4 a 6mm.
Laterálny kompartment vykazuje len menej výrazné degeneratívne zmeny.
Mediálny aj laterálny meniskus v oblasti zadného rohu nehomogénnej intenzity signálu - degeneratívne zmeny. Parameniskálny cystoid nasadajúci na predný roh laterálneho menisku priemeru asi 10mm.
Známky parciálnej lézie LCM s vyšším signálom v okolí väzu.
Predný, zadný skrížený väz normálneho priebehu.
Na axiálne vedených sekvenciách naznačená lateralizácia patelly, mierna redukcia chrupavčitej časti femoropatellárneho skĺbenia.
Retinaculum patelllae intaktné. Zmnožený kolenný výpotok.
Ligmateum patellae, Hoffovo teleso bez patol.zmien.
Kostné štruktúry bez patolog.zmien signálu.
Ako ďalej ? Nepovažujete to prosím za arogantnosť, ale môj ortopéd mi po aplikácii Sinovialu povedal, že už nevie, čo mi má ponúknuť, nikdy sa na mňa nepozrel ako na kompletného človeka,nepozrel sa, ako chodím, neodporučil mi rehabilitáciu, ani iný spôsob fyzioterapie... ...tak by som chcela poznať názor iného odborníka skôr, ako mu odovzdám výsledky.
ZA pochopenie ďakujem.
P.S. Nerozumiem skratke LCM v mojej diagnóze. V lekárskom slovníku som si našla, že sa jedná o skratku určitého typu meningitídy, ktorú spôsobujú vírusy, prenášané hlodavcami...To by ale v kolene veľmi nemalo čo robiť, že ? :o))
Výsledok MR a dlhodobé problémy s kolenami.
(Diskusia k téme Koleno - operácia menisku)
Abeata
Visitor
Príspevkov: 2 Visitor
04.09.2010 20:51
Odosielanie
Revmacentrum®
Brno
Príspevkov: 1124
| Basic member |
Príspevkov: 1124
Zdravím,
LCM je označení pro vnitřní postranní vaz kolenního kloubu (ligamentum collaterale mediale)
www.revmacentrum.cz
05.09.2010 07:20
Kvalitné
()
Nekvalitné
()
Abeata
Visitor
Príspevkov: 2
Visitor
Príspevkov: 2
Ďakujem za vysvetlenie. Bola by som veľmi v´dačná za akýkoľvek návrh liečby.Už takmer rok je bolesť kolena tak intenzívna, že ma vyčerpáva a obmedzuje v akejkoľvek činnosti a ja mám pocit, že môj lekár ani zďaleka nevyčerpal všetky možnosti, ako mi pomôcť. Za 11 mesiacov mi nepredpísal žiadne lieky od bolesti, nezopakoval laboratórne výsledky a aj vyšetrenie MR bolo na moju vlastnú žiadosť.
Ešte raz ďakujem a prosím o odborný názor.
05.09.2010 17:00
Kvalitné
()
Nekvalitné
()
Komerčná správa: Čaká vás operácia? Potrebujete byť čo najskôr zase fit? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?