Dobrý deň, po úraze kolena som v decembri minuleho roka absolvoval ASK praveho kolena s nálezom ruptury zadneho rohu menisku. Po vyše polroku vsak mám stále veľmi silné bolesti. Lekári však liečbu ukončili. preto som bol pred týždňom na MR vyšetrení, kde mám takýto popis: mediálny meniskus je primerane formovaný, signál je v zadnom rohu nehomogénny, s ruptúrou grade 2. ... a ďalej mám napísané : skelet koena a chrupavky klbovej strbiny-incip. gonartróza. prosím, poraďte mi, či je to normálny pooperačný stav alebo či to potvrdzuje, že mám stále problém. Ďakujem
Bolesti po ASK
(Diskusia k téme Koleno - operácia menisku)
Visitor
Odosielanie
Visitor
Príspevkov: 1
filip ja mám podobný problém, menisky mám zrezané, chýby mi aj časť chrupavky, bolesti stále, lekár v BA mi predpísal Arthrotec a Condrosulf a vraj mám plávať, bicyklovať aspoň 4x týždenne po 20min. mne to veľmi nepomohlo, ale skús poriadnu rehabilitáciu, možno je ešte šanca... alebo zmeň lekára, a ak nájdeš nejakého dobrého, daj vedieť... mne môj povedal, že rehab. pomôže, nepomohla, a na operáciu, kde mi rozrežú koleno a transplantujú mi chrupavku z panvy(mojej)!! teda nechcem ísť..
Visitor
Príspevkov: 1
Som 3 mesiace po operácií menisku a vždy mam bolesti v danom mieste. Operatér povedal, že to musím rozcvičiť, no čím viac cvičím , tým to viac bolí, neviem bez bolesti prejsť viac ako 100 m, chodza po schodoch je problém,nemožem urobiť žiaden prudší pohyb, jedine v kľude je to fajn. Mám ďalej cvičiť, prejde to, alebo nie ??
| Basic member |
Príspevkov: 1116
Zdravím,
bolest je signalizace, že není vše OK. Přemáhat bolest cvičením nemá žádné opodstatnění. Kontrolní vyšetření a zjištění příčiny nedobrého stavu je na místě.
prim. Moster, Revmacentrum
Komerčná správa: Čaká vás operácia? Potrebujete byť čo najskôr zase fit? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?