Dobry den!
Mam 25 rokov a pri lyzovani som si poskodila koleno pri pade. Na magnet. rezonancii 7 tyzdnov po uraze boli tieto vysledky:
"Na zadnom rohu fibularneho menisku pritomna horizontalna hyperintenzná linia dosahujúca povrch menisku nedosahujúca artikulačný povrch - lézia gr.II."
Citala som, ze u maladsich ludi sa meniskus vie zacelit. Chcela by som sa spytat, ci mi podla vysledku z MR viete povedat, aku mam sancu na zacelenie menisku alebo ci je lepsie ist na operaciu. Co znamena v praxi stupen II poskodenia menisku?
Velmi pekne dakujem a prajem pekny den.
Lubica
Poskodenie menisku gr.II
(Diskusia k téme Koleno - operácia menisku)
Visitor
Odosielanie
![]() | Basic member |
Príspevkov: 831
Zdravím,
MRI vyšetření je podle mých zkušeností v oblasti menisku věrohodné tak ze 60%. Záleží, zda máte či nemáte subjektivní potíže v oblasti koleního kloubu. Pokud koleno neotéká, nebo neblokuje, s operací netřeba spěchat.Mám i výborné zkušenosti s hojením čerstvého poranění menisku metodou ACP - pomocí krevních destiček vlastní krve.
www.revmacentrum.cz
Visitor
Príspevkov: 3
Dobry den.
Velmi pekne dakujem za odpoved.
Moje koleno je už 2 mesiace opuchnute. Bola mi z neho brana "krv" aj "voda" a potom mierne odpuchlo. Teraz som zacala s rehabilitaciou a elektroliecbou a koleno zapuchlo znova viac. koleno poriadne nevyrovnam a zohnem ho na 90 stupnov. Dalej sa v sprave z MR pise: ACL je v oblasti proximalneho uponu zhrubnute, hyperintenzne, kontinuita zachovana . v.s. parcialna lezia. Tiez som citala, ze zachovane vlakna vazu spevneju a tak sa plne obnovi jeho funkcnost.
Dalej sa v sprave z MR pise: signalova intenzita v oblasti lateralneho kondylu tibie je zvysena na podklade edemu kostnej drene, kortikalis jemna hladka.
Prosim Vas tiez o vysvetlenie a odpoved.
Vazim si Vasu pracu pre ludi takouto formou a prajem vsetko dobre.
Lubica
![]() | Basic member |
Zdravím,
stav odpovídá natržení horního úponu zkříženého vazu. Při úrazu došlo i k zakrvácení do kloubu a i k možné kompresi kostní tkáně stehenní kosti - odtud edém. Léčbu jsem doporučil minule.
www.revmacentrum.cz
Visitor
Príspevkov: 3
Dobry den. Dakujem za odpoved.
Doteraz mi zostava navstivit 8 procedur elektroliecby a rehabilitacie.
-Odporucate cvicit aj s mierne opuchnuty kolenom?
-Môze mi rehabilitacia vzhladom na krizovy vaz a meniskus uskodit alebo pomoct?
-Je nutna operacia pri ciastocnom poskodeni krizovaho vazu?
Vopred dakujem za odpovede a prajem pozehnany den.
Luica
![]() | Basic member |
Zdravím, cvičit lze i s lehce prosáklým kloubem, do bolesti.
Operace nyní akutní není nutná, až při potížích. ˇas ukáže :-)
www.revmacentrum.cz
Visitor
Príspevkov: 1
Dobry den vie mi niekto vysvetlit moje vysledky z MR?vopred dakujem.mam bolesti oboch kollien som diabeticka uz 20 rokov na inzuline mam polyneuropatiu a tu su vysledky"Nalez -patella-typ-Wiberg.IV-neartikulujuca medialna faceta palety.Hakovita konfiguracia lateralnej facety.Kissing chondromalacia-softening v lateralnom FP komparmente- tz-retropatelarnej chrupavky lateralnej facety palety a prilahlej lateralnej trochei femuru.V,s.FP lateral.kompresivny syndrom.Entezoptia m.quadriceps femoris-teeth sign,slachy Lig.patellae-tendinosis patellaris proximalis et distalis /s minim.intrasubstacionalnymi zmenami/Lig.collaterale fibulare-bez detekovanej lezie.Lig.collaterale tibiale-bez detekovanej lezie.quadriceps posterius-tonus v norme.disrupcia vylucena. quadriceps tibiale-tonus v norme disrupcia vylucena.Ligamentum rozriasnene.Meniscus fibularis/lateralis/inkompletne diskoidny meniscus,i jemnymi intrameniskalnymi retikaciami v prednom rohu.Meniskus medialis /tibialis/horizontalna intrameniskalna lezia v zadnom rohu menisku--lezia gr.II.Corpus adiposum intrapaletare -iritacia apexu HTT a intrapaletarnej pliky.Objemnejsia intraartikularna efuzia-s distribuciou vo vš.kompartmentoch a recesoch kolena v suprapaletarnej burze interkondylarne,i v hlbokej intrapaletarnej burze-synovitis-mierna f.Osteochondralne patologicke zmeny distalnej epifizy femuru a proximal. epifizy tibie-nepritomne. Entezopatia cap.mediale gastrocnemius. Bursitis gastrocnemio-semimembranosa.........dakujem....
Komerčná správa: Čaká vás operácia? Potrebujete byť čo najskôr zase fit? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?