Chcem sa spytat, ci je indikovana operacia menisku ak mam vysledok z MR nasledovny: Degenerativne zmeny latelarneho menisku 1-2.st. V zadnom rohu medialneho menisku difuzne zmeneny signal s horizontalnou fisurou, ktora dosahuje dorzalny okraj-zmeny 2-3.st. Min. tekutiny intrartikularne, intrakapsularne, vacsie v suprapateralnej burze. Cysta Bakeri 18x6x22 mm. Chrupavka pately nehomogrnna s vypadmi chondromatatio 2.st. Znamky incip, patelofemoralnej artrozy.
Dakujem
Minuly tyzden som to prehnal s tancom pocas oslavy a na druhy den som citil velku bolest na vnutornej strane kolena. Tuto polest som vsak citil iba vo velmi specifickom rozsahu pohybov. Napr. pri chodzi do schodov, pocas priamej chodze som bolest necitil. Vyhladal som lekara a ten mi povedal ze moze ist o meniskus napriek tomu mi vsak dal ibuprofen a odoprucil chvilu pockat ci to prejde. Pocas vikendu (uz som nebral lieky) som oddychoval a bolest presla. V spominanom rosahu pohybov uz bolest necitim. Napriek tomu mam obcas pocit ako keby som este nieco citil.
Moja otazka je ak by to bol naozaj poskodeny meniskus je mozne taketo zlepsenie? Odporucate napriek zlepseniu odborne vysetrenie (lekar navrhoval radiologiu)?
Vopred dakujem za odpoved.
Revmacentrum® | Basic member | Brno
1230 odpovedí
12 Páči sa mi to
Zdravím,
vzhledem k chronickému nitrokloubnímu zánětu a již k expanzi zmnožené nitrokloubní tekutiny do zákolenní oblasti bych volil operační zákrok.
www.revmacentrum.cz
Od malicka mam problemi s klbami... navstivila som xy lekarov no ani jeden nevedel co mi je. Po odporucani som sa rozhodla navstivit Avelane clinic a pana doktora Galbaveho a nelutujem! Najlepsia klinika! Maximalna spoko...Viac
Pan doktor operovali ste mi koleno 5.4.2013, nevedela som kto ste. Dnes som bola na kontrolu, okrem ineho, ze ste fesak, ale vas pristup klobuk dole. Zelam vam vela, vela uspechov.Aj sestricka zlata. U nas v regione nebu...Viac
Prihláste sa k odberu noviniek k zákroku Koleno - operácia menisku. Odoberajte najnovšie diskusie, skúsenosti pacientov a fotky pred-po. Odber môžete kedykoľvek zrušiť.