Syndróm testikulárnej feminizácie a nadváha

Syndróm testikulárnej feminizácie a nadváha

den
den  |  Visitor  |  Kosice
  • 5 odpovedí
Dobrý deň!Mám dotaz týkajúci sa môjho zdravia.Trpím syndrómom testikulárnej feminizácie a pred polorokom mi som podstúpila LSK extirpáciu gonád.Trpím nadváhou a nedarí sa mi schudnúť nech robím čokoľvek.Chcem sa preto spýtať, či v prípade tejto diagnózy nie je potrebná nejaká substitučná liečba hormónmi a či môže mať moja nadváha nejaký súvis s touto diagnózou.Veľmi by som Vás chcela poprosiť o vyjadrenie a ešte mám jeden dotaz.Nie je potrebné urobiť hormonálny profil, aby sa zistilo, či je všetko v poriadku?Je to hradené poisťovňou alebo si to pacient platí sám?Kde mi to vedia urobiť?Vopred veľmi pekne ďakujem.Pekný deň
Kati  |  Visitor
  • 5 odpovedí
s hormonalnov substitučnou terapiou určite začni.pomože ti to pretože si teraz vlastne laicky povedane akoby v predčastnom prechode.ked nemaš dostatok hormonov demineralizuju sa ti aj kosti čo ma za nasledok osteoporozu-rednutie kostí.hormonálny profil ti doktor určite robil pred operaciov,a taktiež si myslím že aj geneticke testy inak by neprišiel na diagnozu.je to hradene poistovnov.taktiež by si mala pravidelne chodiť na sono prsníkov.nadváhu by som s diagnozov nespojovala pretože ja bez hormonov nedokažem napr.pribrať.pri 172 cm mam teraz konečne 58kg ale predtym okolo 50kg a ver že diéta u mna nehrozí:)prave naopak prežieranie a nič.
Odborníci vo vašom okolí